Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(ts)
(ts)
0 12.10.2022 11:07:02

Prva črta pod poletno sezono

Najboljši na mastersu U-18
TZS
Ob slovesu od poletja in pred selitvijo v dvorane Tenis Slovenija tradicionalno organizira zaključne masterse sezone – Zavarovalnica Triglav Masters.

V Kopru in Litiji se bodo oktobra predstavili najboljši slovenski igralci in igralke v vseh kategorijah. Za zdaj so končane kategorije od U-8 do U-11, U-12 in U-18.



Zmagovalca Zavarovalnica Triglav Mastersa v starostni kategoriji U-18 sta postala Pia Marija Rebec iz TC Ljubljana in Lun Obrul iz ŽTK Maribor. Oba sta si v finalnem obračunu turnirsko zmago zagotovila po osvojenem tretjem nizu. Dogajanje na Obali je bilo rezultatsko bolj izenačeno pri dekletih, kjer sta Brina Šulin (Radomlje) in Pia Marija Rebec v polfinalu svoje delo kljub vsemu uspeli zaključiti še pred tretjim nizom. Šulinova je bila s 7:6 (4) in 6:2 boljša od Zale Vnuk (Max Ljubljana), medtem ko je Rebčeva oba niza proti Anamari Žnuderl (Murska Sobota) dobila s 6:4. V finalu sta se igralki, rojeni leta 2004, med seboj pomerili že dvaindvajsetič na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije. Izjemno izenačen rezultat in tudi dramatičen razplet je pokazal, da se igralki med seboj res odlično poznata. Še šestnajstič se je zmage razveselila Pia Marija Rebec, a tokrat je bilo zelo tesno.



Zmagovalko je namreč odločila podaljšana igra tretjega niza, ki jo je Rebčeva dobila s 7:3. »Zelo sem zadovoljno z igro, ki sem jo prikazala na turnirju. Zahvalila bi se očetu, ki me je ves čas spodbujal. Čestitke tudi Brini za odlično igro v finalu,« je po dvoboju povedala Rebčeva.



Tudi v finalu turnirja fantov je o končnem zmagovalcu odločal tretji niz. S turnirsko zmago se lahko pohvali prvi nosilec turnirja, Lun Obrul, ki pa je bil prav v finalu postavljen pred najbolj zahtevno nalogo na turnirju. V drugem nizu je njegovo končno zmago za trenutek pod vprašaj postavil drugi nosilec Max Stollecker (Triglav Kranj), ki je pred tem v polfinalu prepričljivo s 6:1 in 6:3 ugnal svojega klubskega kolega Luko Videnovića. Drugi niz proti Obrulu je dobil s 7:5, za tretjega pa je več moči ostalo igralcu ŽTK Maribor. Ta je na poti do naslova premagal Rocca Bukovca, Vida Moharja in za konec še Maxa Stolleckerja. "Najprej bi pohvalil organizacijo turnirja. Ta teden sta bila z menoj oče in trener Aleš, tako da se jima zahvaljujem za pomoč in nasvete. V Kopru sem začel s turnirji, ko sem bil star osem let, zdaj pa sem pri 18 letih končal z mladinsko konkurenco. Zadovoljen sem, da sem zaključil mladinski staž z zmago. To mi res veliko pomeni. Hvala vsem, ki mi pomagajo na moji teniški poti," je razmišljal Obrul.



Končan pa je tudi Zavarovalnica Triglav Masters za igralce do 12. leta starosti. Najboljša sta bila aktualna državna prvaka v tej starostni kategoriji, Sara Kovačević iz TK Maja Matevžič in Matija Kozjak iz TK Center Court. V dekliški konkurenci sta prva nosilka Sara Kovačević in druga nosilka Brina Milovanovič Stamejčič (TK Medvode) svoje delo opravili »brez prask«, težje delo pa je bilo pričakovati v polfinalu. Kovačevićeva se je za finalno vstopnico pomerila proti Hani Peterlin Pahor (Benč), Brina pa proti Niki Štor (Ravne). Oba polfinalna dvoboja sta bila v prvem nizu zelo izenačena, bolje pa sta ga zaključili Sara in Nika. Obe sta v drugem nizu hitro dokončali svoje delo in tako napredovali v finale. Igralki sta si nasproti stali četrtič na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije, prvič v finalnem obračunu. Vlogo favoritinje je upravičila Sara Kovačević, ki je tako poletni del sezone 2022 končala na najboljši možen način. Bilo je 6:2 in 6:1. "Za mano je odlična sezona, ki sem jo kronala z zmago na mastersu. Vse dvoboje sem odigrala zelo dobro. Ponosna sem nase in na svojo ekipo, s katero rastem in se razvijam v vse boljšo igralko," je bila vesela Kovačevičeva.



Za najbolj izenačen torkov dvoboj sta poskrbela Sergej Videnović (Triglav Kranj) in Stefan Đokić (Slovan Ljubljana). V podaljšani končnici tretjega niza si je mesto v finalu uspel priigrati Videnović, ki je v Koper prispel na krilih odličnega rezultata v Poreču. V finalu je izzval aktualnega državnega prvaka Matijo Kozjaka, a ni bil uspešen. Kozjak je bil v polfinalu najprej boljši od Alekseja Muleja (TK Maja Matevžič), v finalu pa je dosegel še peto zaporedno zmago v medsebojnih obračunih z Videnovićem. Tokrat je bil boljši s 6:0 in 6:4. Prva dva medsebojna obračuna v letu 2021 sta sicer pripadla Videnoviću.



Na igriščih TK As Litija je končan tudi Zavarovalnica Triglav Masters za igralce do 16. leta starosti. Zmagala sta Žiga Švec (ŽTK Maribor) in Kaja Najzer (TK In). Mladinski zimski državni prvak Žiga Švec je v Litiji v družbi 11 preostalih najboljših v starostni kategoriji U-16 upravičil vlogo favorita in ugnal vse tri tekmece, ki so mu poizkušali preprečiti načrte. Rok Koblar (TK Medvode) in Paolo Angeli (ŽTK Maribor) pravih možnosti nista imela, v finalu pa je Švec premagal Matica Hribarja (TK Centre Court) s 6:4, 6:1.



Pri dekletih je v Litiji močno zadišalo po presenečenju. Eva Cikajlo (Radomlje) je že v prvem krogu proti Karolini Trnkovski (Luka Koper) dokazala, da je prišla v Litijo dobro pripravljena, tudi v nadaljevanju je nanizala nekaj odličnih predstav. V četrtfinalu je izločila četrto nosilko Nalo Kovačič (ŽTK Maribor), v polfinalu še drugo nosilko Pio Petelinšek (ŽTK Maribor), dobro pa ji je kazalo tudi v finalu, kjer je zaigrala proti državni prvakinji v kategoriji U-16, Kaji Najzer. Prva nosilka je v zaključku drugega niza prevesila tehtnico na svojo stran, v tretjem nizu pa le še dokončala svoje delo (1:6, 7:5, 6:1).



Kot prvi so se sicer na Obali predstavili najmlajši slovenski upi, igralci od 8. do 11. leta starosti. V posameznih kategorijah so se turnirske zmage razveselili Lovro Marinčič (Olimpija Ljubljana; dečki U-10), Ivona Dirnbek (Krško; deklice U10), Ian Suljić (TA Brežice; dečki U-11), Nina Korolkova (TC Ljubljana; deklice U-11), Mia Peroša (midi deklice), Jernej Marinšek (midi dečki), Matias Flego (Luka Koper; mini dečki) in Lana Bodiroža (CTA; mini deklice). 

Galerija

Članki iz rubrike