kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 11.10.2022 15:18:07

Federer prestavil slovo v domačem Baslu

Profimedia
Nekdanji švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je za uradno spletno stran turnirja serije ATP v Baslu dejal, da še ni pripravljen na slovo pred domačimi navijači. Za 41-letnika so na domačem turnirju pripravljali posebno slovesnost, ki pa so jo po besedah direktorja turnirja v dogovoru s Federerjem prestavili.

Mesec dni po čustvenem koncu uspešne kariere v Londonu na Laverjevem pokalu tako Federerja ne bo v Baslu, kjer je spisal številne uspehe, piše nemška tiskovna agencija dpa. Turnir bo sicer potekal med 24. in 30. oktobrom.

"Slovesnost doma v Baslu bi imela zagotovo posebno vrednost, a hkrati prihaja nekoliko prehitro po Londonu," uradna spletna stran citira švicarskega zvezdnika. "Na ta turnir imam po številnih letih igranja ogromno lepih spominov," je še dodal Federer.


V Baslu je slavil desetkrat in v kar 13 zaporednih nastopih vselej igral v finalu med letoma 2006 in 2019. Turnirja se leta 2016 ni udeležil zaradi poškodbe.

"Seveda bi radi Federerjevo uspešno in dolgo kariero proslavili v Baslu, na njegovem domačem terenu, ampak razumem, da po tako čustvenem in čudovitem slovesu v Londonu potrebuje še nekaj časa zase," je dodal direktor turnirja Roger Brennwald.

Federer je sicer zadnjo od 103. turnirskih zmag slavil prav v Baslu pred tremi leti. Poslovil se je z 20 zmagami na grand slamih kot eden največjih v svojem športu.

Članki iz rubrike