kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sm)
(sm)
0 14.09.2022 11:46:49

Ogrevanje za vrhunec sezone

Anže Petrič
BZS
Konec tedna bo v središču pozornosti balinarske javnosti nastop moške članske reprezentance na peteroboju Adriatic Bocce Confederation v Bosni in Hercegovini. Prvi krog v ženski in moški državni ligi je napovedal izredno zanimivo sezono.

Po številnih uspešnih spomladanskih in poletnih reprezentančnih nastopih, vse od sredozemskih iger v alžirskem Oranu in svetovnih iger v ameriškem Birminghamu do ženskega evropskega prvenstva v Ljubljani, bodo zelo pestro jesen odprli člani na peteroboju Adriatic Bocce Confederation v Bosni in Hercegovini.

Janžič izbral šesterico

Selektor Davor Janžič bo v Grude popeljal zanimivo in kakovostno zasedbo, v kateri bodo od petka zjutraj do nedelje priložnost za nastop iskali tako izkušeni reprezentanti kot mladci. V tehničnih disciplinah bodo glavno breme nosili Dejan Tonejc, Marko Švara, Erik Čeh in Gregor Sever, tekaški del pa bosta opravila Anže Petrič in Gašper Povh.

Slovenijo čaka zelo zahteven turnir, saj bodo ob standardno močni Hrvaški nastopile še izbrane vrste Črne Gore, Srbije ter Bosne in Hercegovine, ki so vse po vrsti v zadnjih letih naredile velik korak naprej proti svetovnemu vrhu. Žreb bo na sporedu v četrtek zvečer, nastopajoči pa bodo do nedeljskega popoldneva odigrali po štiri dvoboje.

Zanimiv ligaški uvod

V petek in soboto so sezono 2022/23 odprli državni ligaši v prvi in drugi ligi, medtem ko so mladi odigrali drugi prvenstveni krog. Sodeč po rezultatih uvodnega kroga, se pri članicah obeta zelo zanimiva sezona, v boj za naslov klubskih državnih prvakinj pa se je podalo rekordnih deset ženskih zasedb.

Prvakinje klonile doma

Medtem ko Postojno uvodni derbi s krimovkami še čaka, je Podskala Vipava prvoligaški krst opravila v velikem slogu. Vipavke so na gostovanju v Kobjeglavi pri favoriziranem Agrochem Hrastu izvlekle veliko točko in potrdile, da imajo na čelu z reprezentantkama Tadejo Petrič in Jacqueline Strnad ter še nekaterimi igralkami s prvoligaškimi izkušnjami zelo konkurenčno ekipo. Zelo izenačeno je bilo tudi na preostalih treh dvobojih. Branilke naslova iz Pivke so po odhodih številnih nosilk igre prvenstvo odprle z domačim porazom proti Miljam, idrijski Kolektor je moral priznati premoč Bistrici pri Tržiču, medtem ko se je obračun v Šiški, kjer so gostovale Deskle, zaključil z remijem.

Kdo v superligo?

V moški prvi ligi se bo 12 ekip potegovalo za napredovanje v elitno superligo, sezono pa so dominantno odprli Planina Kranj, Tržič Orodjarstvo Žepič in Košana, v drugoligaški konkurenci pa je najvišjo zmago vpisala Loka 1000. 

Članki iz rubrike