reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.06.2022 19:22:19

Izpadla ljubljenka občinstva v Wimbledonu

Profimedia
Britanska teniška igralka, romunsko-kitajskega rodu, Emma Raducanu, velika ljubljenka londonskega občinstva, je danes končala svoje nastope na turnirju za veliki slam v Wimbledonu v ženski posamični konkurenci. V drugem krogu turnirja na sveti travi jo je gladko s 6:3, 6:3 izločila Francozinja Caroline Garcia.

Garcia, ki je 55. igralka na ženski jakostni lestvici, proti Raducanu, ki je bila v Wimbledonu deseta nosilka, ni imela milosti. Lansko zmagovalko turnirja za grand slam v New Yorku, odprtega prvenstva ZDA v tenisu, je zlomila v dveh nizih.

Garcia je bila še prejšnji petek 75. igralka sveta, a je v soboto vpisala zmago na travnati podlagi teniškega turnirja WTA v Bad Homburgu z nagradnim skladom 251.750 dolarjev. Impresivno predstavo je uprizorila tudi proti 19-letni favorizirani Britanki.


"Emma je velika igralka in na domačem turnirju je dokazala, da se lahko zelo dobro odreže na veliki sceni," je bila do tekmice po porazu prizanesljiva 28-letna Francozinja.

"Zelo sem uživala v igranju na osrednjem igrišču, to je bil moj prvi obračun na osrednjem igrišču in bilo je zelo posebno."

Raducanu se je od lanske senzacionalne zmage na Flushing Meadowsu ubadala z nizom lažjih poškodb. V tem času pa je ostala tudi brez glavnega trenerja.

Značke: tenis, wta, anglija

Članki iz rubrike