Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.06.2022 20:50:28

Kaja Juvan pripravila presenečenje v prvem krogu Wimbledona

Profimedia
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v prvem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu pripravila presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:2. Za Juvanovo je to prva zmaga letos na travnati podlagi, medtem ko je 23. nosilka iz Brazilije ta mesec dobila turnirja serije WTA v Birminghamu in Nottinghamu.

Juvanova se ni ustrašila izziva proti igralki, ki je pred Wimbledonom igrala sijajno in med drugim prejšnji teden nastopila tudi v polfinalu Eastbourna. V prvem nizu je igrala bolje od Brazilke in prišla do treh priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je njena tekmica ostala brez. Tretjo žogico za niz je v deseti igri 21-letna Ljubljančanka tudi izkoristila in povedla.

V drugem je hitro do prvega "breaka" prišla tudi Haddad Maia. Triindvajseto nosilko je to nekoliko sprostilo, zaigrala je bolj agresivno in si priigrala odločilno prednost. Juvanova je sicer pretila v igri, ko je Brazilka servirala za niz, a ji preobrat ni uspel.

V odločilnem tretjem nizu je takoj do prednosti 3:0 prišla Juvanova. Čeprav je Brazilka ustvarjala pritisk, se 62. igralka lestvice WTA ni dala in po uri in 56 minutah dvoboj odločila v svojo korist, potem ko je izkoristila drugo zaključno žogico na servis tekmice.


To je bila sploh prva zmaga Juvanove na letošnjih travnatih turnirjih. Lani je v Wimbledonu v prvem krogu ugnala kasnejšo olimpijsko prvakinjo Švicarko Belindo Benčič in se prebila do tretjega kroga, kjer jo je izločila Američanka Coco Gauff. Za tokratni preboj v tretji krog pa bo morala ugnati boljšo iz obračuna med Avstralko Maddison Inglis in Madžarko Dalmo Galfi.

Od Slovenk bo svoj dvoboj danes odigrala še Tamara Zidanšek. V tem trenutku se meri z Madžarko Panno Udvardy.

* Wimbledon (47 milijonov evrov):
- ženske, 1. krog:
Kaja Juvan (Slo) - Beatriz Haddad Maia (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2.

Članki iz rubrike