Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.06.2022 22:34:29

Danec Thomsen s prvo zmago presenetil konkurenco

Bartosz Zmarzlik je imel tokrat največje število svojih navijačev, toda to mu ni pomagalo za več kot tretje mesto.
psno
Dobili smo še petega zmagovalca letošnjega prvenstva in ob tem novega GP zmagovalca Andersa Thomsna, ki je v finalu ugnal do tedaj najboljšega na dirki, Slovaka Vaculika. Zmarzlik šele tretji, toda prednost je narasla na 18 točk.

V Gorzowu na Poljskem je bila na sporedu peta letošnja dirka za svetovno prvenstvo v spidveju. Tudi tokrat so Poljaki doživeli hladen tuš. Napovedovali smo, da bi lahko dobili še novega zmagovalca. In res se je tako zgodilo, saj je do zmage prišel mladi Danec Anders Thomsen, ki je tako prišel do svoje premierne zmage. V napetem finalu je uspel premagati Slovaka Martina Vaculika, ki je bil do tedaj prvo ime dirke. Čast domačinov v finalu je reševal Bartosz Zmarzlik, ki pa je s tretjim mestom naskok pred tekmeci v skupnem seštevku še povečal na kar 18 točk. Prvi zasledovalec je zdaj Danec Leon Madsen, ki se je specializiral na sedma mesta. Četrti na dirki je bil zmagovalec zadnje dirka, Poljak Patryk Dudek, ki pa v finalu ni imel nobenih možnosti za stopničke. Tokrat je popolnoma pregorel Poljak Maciej Janowski, ki je na koncu osvojil le predzadnje mesto. Tako je varovanec Grega Hancocka nazadoval in praktično izpadel iz tako zaželenega boja za naslov prvaka. Nič kaj dosti bolje pa ni šlo Angležu Woffindenu kakor tudi Švedu Lindgrenu. Tako nas v drugi polovici prvenstva čakajo zanimivi boju predvsem za uvrstitev v prvo šesterico.



Naslednja dirka, ki je bila predvidena v Rusiji, je dokončno odpadla in ne bo niti nadomeščena, ker ni bilo kandidatov, da bi vskočili. Žal so bile zahteve mednarodne zveze vendarle previsoke in si morebitni kandidati tega niso mogli privoščiti, saj je bilo po drugi strani tudi premalo časa, da bi lahko pokrili tako velik finančni zalogaj.



Zdaj sledi odmor do 13. avgusta, ko bo na sporedi dirka za VN Velike Britanije v Cardiffu. V tem času bo na sporedu ekipno SP, kjer bo na prvi stopnji nastopila tudi Slovenija, a verjetno brez Žagarja. Zmage ne bodo branili Rusi.



Izidi
1. A. Thomsen (Dan) 15
2. M. Vaculik (Svk) 17
3. B. Zmarzlik (Pol) 14
4. P. Dudek (Pol) 14
5. D. Bewley (VB) 13, 6. R. Lambert (VB) 10, 7. L.. Madsen (Dan) 8, 8. J. Doyle (Avs) 8, 9. M. Michelsen (Dan) 7, 10. T. Woffinden (VB) 7, 11. J. Holder (Avs) 6, 12. F. Lindgren (Šve) 5, 13. P. Przedpelski (Pol) 5, 14. S. Wozniak (Pol) 4, 15. M. Janowski (Pol) 4, 16. M. Fricke (Avs) 1.


Vrstni red po 5 (od 11) dirk
1. B. Zmarzlik 78, 2. L. Madsen 60,3. M. Vaculik 53, 4. M. Janowski 53, 5. F. Lindgren 51, 6.T. Woffinden 50, 7. A. Thomsen 49, 8. P. Dudek 49, 9. R. Lambert 47, 10, J. Doyle 44, 11. D. Bewley 44, 12. M. Michelsen 42, 13. M. Fricke 33, 14. J. Holder 32, 15. P. Przedpelski 19, 16. M. Žagar 11

Članki iz rubrike