Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.06.2022 18:01:41

Đokovića bledi trenutki niso stali zmage

Profimedia
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je po štirih nizih uvrstil v drugi krog tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. V prvem krogu je prvi nosilec in branilec naslova kljub na trenutke bledi igri ugnal Južnokorejca Soonwooja Kwona s 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Dvoboj je trajal dve uri in 27 minut, Srb pa je bil sredi dvoboja videti kot bleda senca igralca, ki se je podpisal pod 20 zmag na turnirjih velike četverice.

Šestkratni zmagovalec Wimbledona je po izgubljenem drugem nizu v tretjem ubranil žogico za odvzem servisa Kwona, nato pa je le zaigral bolje in dobil tri zaporedne igre za vodstvo z 2:1. Tudi v četrtem nizu je ubranil nekaj tekmečevih priložnosti za odvzem servisa, sam pa je do odločilnega prišel v peti igri.

Petintridesetletni Beograjčan je zabeležil 80. zmago na sveti travi, s čimer je še štiri zmage oddaljen od drugega na večni lestvici Američana Jimmyja Connorsa (84). Švicar Roger Federer je na vrhu s 105 zmagami. V naslednjem krogu se bo pomeril z boljšim v obračunu med Avstralcem Thanasijem Kokkinakisom in Poljakom Kamilom Majchrzakom.


V drugi krog se je poleg Đokovića uvrstil domačin Cameron Norrie. Deveti nosilec je ugnal Španca Pabla Andujarja s 6:0, 7:6 (3), 6:3.

V ženski konkurenci je brez težav napredovala druga igralka sveta, na Wimbledonu pa šesta nosilka Ons Jabeur iz Tunizije. Po 55 minutah je Švedinjo Mirjam Björklund premagala s 6:1, 6:3.

V Wimbledonu spored prvega dne v veliki meri kroji dež, ki je že dvakrat prekinil dvoboje na nepokritih igriščih. Pred kratkim sta dvoboj, ki se je začel ob 12. uri, nadaljevala edini Slovenec v glavnem delu žreba Aljaž Bedene in Nemec Maximilian Marterer. Izid je trenutno 2:1 v nizih za Nemca.

V kolikor bo to dopuščalo vreme in naravna svetloba, danes dvoboja v ženski konkurenci čakata še Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan. Prva se bo pomerila z Madžarko Panno Udvardy (100. na lestvici WTA), drugo pa čaka zahtevna naloga v podobi Brazilke Beatriz Haddad Maia (28.).

Članki iz rubrike