stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(ts)
(ts)
0 22.06.2022 12:10:56

Nik je vedel, Pia Marija pa o odločnosti

Nik Miković in Pia Marija Rebec
ts
Po osvojenem naslovu mladinskega državnega prvaka sta svoje misli strnila Nik Miković in Pia Marija Rebec. Oba najboljša sta turnir osvojila brez izgubljenega niza.

Za Nika Mikovića (letnik 2004) iz ŠD LTA je bil to prvi naslov na državnih prvenstvih. Na poti do naslova je v prvih treh tekmah po vrsti premagal Jureta Božiča (ŽTK Maribor), Maxa Stolleckerja (Triglav) in v četrtfinalu drugega nosilca turnirja Luko Videnoviča (Triglav). Polfinalni obračun proti Nikoli Puntariču (TK TOP) je zaradi nasprotnikovih težav s hrbtom dobil predčasno, za konec pa mu je nasproti stal še Lun Obrul (ŽTK Maribor).



"V finalu je šlo vse po načrtih. Vedel sem, kako igrati proti Lunu, ki ga tudi zelo dobro poznam. Ker je bolj obrambni igralec, sem igral zelo agresivno in tako tudi gradil točke," je po končanem turnirju spregovoril Nik. Ta je z osvojitvijo naslova državnega prvaka v mladinski konkurenci dopolnil izjemno uspešen junij za družino Miković. Pred tem je namreč brat Mak že osvojil državno prvenstvo do 16. leta starosti.



"Zadovoljen sem z naslovom državnega prvaka. Vse tekme sem dobil v dveh nizih, tako da kakšne zelo naporne tekme ni bilo. Čez dva tedna bom zaigral še na članskem državnem prvenstvu in se že veselim nastopa," je še dodal Miković. Lahko na igriščih TK Branik Maribor še nadgradi rezultat iz zimskega članskega državnega prvenstva? V Medvodah ga je v polfinalu zaustavil končni zmagovalec Matic Dimic (Triglav).



V konkurenci deklet se je osvojitve prvega mesta v državi veselila Pia Marija Rebec (TC Ljubljana), ki je s tem še nadgradila zbirko osvojenih lovorik na državnih prvenstvih. Leta 2018 je v finalu kategorije U-14 premagala Petjo Drame (ŽTK Maribor), od katere je bila boljša tudi leto dni pozneje v kategoriji U-16, tokrat pa ji je kot zadnja nasproti stala Lara Smejkal (Radomlje). Finalni obračun se je zaradi Larine utrujenosti in bolečin v nogah končal predčasno, bilo je 6:2 in 4:2, kar pa uspeha Pie Marije ne zmanjšuje. "Najprej bi se rada zahvalila organizatorjem, ki so poskrbeli za super turnir. Zahvalila bi se tudi svojim trenerjem in staršem," so bile prve besede novopečene mladinske državne prvakinje, ki je zadovoljna tudi s pristopom in igro. "Mislim, da sem igrala super, brez napak, bila sem odločna in samozavestna skozi vso tekmo. Zaradi tega sem zelo zadovoljna z naslovom državne prvakinje, mislim, da je bilo zasluženo."




Seniors ekipna liga

Po Sloveniji že več kot mesec dni potekajo dvoboji v ligi Zavarovalnica Triglav Seniors. V vseh kategorijah je prijavljenih kar 30 ekip, vsi pa so nad novim tekmovanjem navdušeni. Nekaj težav v drugem kolu igralcem in igralkam povzroča vreme, zaradi dežja je namreč odpadlo kar nekaj dvobojev. Najbolj številčna kategorija je moški +40, kjer je prijavljenih kar 11 ekip. V skupini je TD Slovan prišel do zmage nad TK Kočevje. Rezultat je bil 3:1, kar dve točki pa je Ljubljančanom priigral Žiga Ham Kacin. Na prvem mestu v tej skupini pa je TK Triglav, ki je še drugič igral 2:2. Po Slovanu so tokrat rezultat ponovili tudi proti ekipi Top Gun. Prva dva dvoboja so dobili Kranjčani (Miha Bitežnik, Timotej Krajnc), nato pa so se gostje vrnili in uspeli izenačiti. Gregor Bobovnik je najprej zmagal med posamezniki, nato pa je skupaj z Boštjanom Teličem zmagal še v dvojicah. V skupini B je TK Mengeš prišel še do tretje zmage in je še brez poraza. Proti ekipi Še malo jači Risi so zmagali s 3:1, edino točko za goste pa je priigral direktor TS, Gregor Krušič, ki je premagal Marka Lopatiča, nato pa izgubil proti Petru Kavčiču. V kategoriji +30 je bil odigran en dvoboj. TK Cokan Tennis Academy je bil s 3:1 boljši od ekipe Aktiva Group. Po treh zmagah v dvobojih posameznikov so gostje prišli do edine točke v igri dvojic. Eno od zmag za domačo ekipo je prispeval tudi teniški trener Robi Cokan.



"Ideja ekipne lige seniors mi je zelo všeč. S tem so se povezali številni klubi po vsej Sloveniji. Spletejo se nova prijateljstva med rekreativnimi igralci. Ob tem lahko dobiš tudi nove ideje. Ko vidiš, kako so ostali klubi organizirani, kako delajo in kaj imajo v klubu. Odziv je glede na prijavljene ekipe za začetek novega projekta zelo dober. Tudi jaz se odigral en dvoboj. Že kar nekaj časa je minilo od mojega zadnjega takšnega dvoboja. Z igro sem bil zadovoljen. Moram pa reči, da je v naši kategoriji konkurenca izjemna. Igrajo tudi nekdanji profesionalni igralci. Morda bi morali to malce omejiti, da bi bilo to vseeno bolj dostopno širšemu krogu rekreativnih igralcev. Vseeno pa je ideja dobra, začetek je super, tako da se že veselim nadaljevanja in začetka končnice," je dejal nekdanji trener Kaje Juvan.



V kategoriji +50 je prijavljenih pet ekip. V Velenju se je dvoboj med ekipa Žogca in TK Domžale končal z 2:2. Za Žogco sta dvoboj dvojic dobila izkušena Samo Zakeršnik in Matjaž Končan, ki sta premagala par Simon Kruljec/Miloš Kunavar. Dve proti dve pa je bil rezultat tudi na drugem dvoboju te skupine. TK Trbovlje je po zaostanku z 2:1 proti ekipi Spar dobil dvoboj v igri dvojic.



Dva dvoboja sta bila odigrana tudi pri ženskah. V kategoriji 20 & 30+ je v ljubljanskih Fužinah ekipa Diamond team premagala ekipo Divas. Rezultat je bil 2:1. Po obeh dvobojih med posameznicami je do odločitve prišlo v igri dvojic. V tej sta bili Karmen Kristan in Katarina Pišljar boljši od Katarine Obranović O’Dell in Aleše Pirc.



V kategoriji +45 pa je TK Vrhnika s 3:0 premagal J. I. D. Vsi trije dvoboji so se končali z 2:0 v nizih.



Vse ekipe v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo v končnici uspele uvrstiti v finale, bodo dobile tudi vstopnico za udeležbo na Evropskem klubskem prvenstvu, ki poteka pod okriljem organizacije Tennis Europe. Glavna nagrada je televizijski sprejemnik Philips, ki ga podarja pokrovitelj Big Bang. Srečneža bodo izžrebali na zaključnem mastersu med vsemi prijavljenimi igralkami in igralci. Enomesečno zalogo pijače Red Bull (pločevinka Red Bulla na dan za vsakega člana izžrebane ekipe) in VIP-vstopnice za turnir serije ATP 500 na Dunaju, ki pod pokroviteljstvom Red Bulla poteka zadnji teden oktobra, pa bodo izžrebali med vsemi prijavljenimi ekipami v ligi Zavarovalnica Triglav Seniors.



Pari in termini v članskih ligah

Junija se bodo z zaključnimi boji končale vse članske lige Telemach. Dobili bomo zmagovalce v 1. in 2. moški članski ligi, prav tako bodo odigrane tudi vse tekme 1. ženske članske lige. Igralci TK Top Tenis bodo v polfinalu Telemach 2. moške lige nastopili proti Koprčanom. V prvi moški članski ligi je v boju za končno zmago ostalo še šest ekip. Mesto v polfinalu sta si s končnim 1. mesto v skupinskem delu tekmovanja zagotovili ekipi ŽTK Maribor in TD Slovan. Branilci naslova, igralci TK Triglav Kranj, si bodo polfinalno vstopnico poizkušali priboriti proti ekipi TK Branik Maribor.



Četrtfinale, včeraj: Triglav Kranj – Branik Maribor, Terme Ptuj – Spin Medvode
Polfinale (23. junij): ŽTK Maribor – Triglav/Branik, Slovan – Terme Ptuj/Medvode
Finale (25. junij)



V drugi moški članski ligi so si mesto v zaključnih bojih priborili zmagovalci skupin TC Ljubljana, TK Sladki Vrh in TK Top Tenis Šentvid. V polfinalu se jim je pridružil še TK Luka Koper, ki je v izjemno izenačeni skupini A zasedel drugo mesto. Končni zmagovalec bo v prihodnji sezoni nastopal v 1. moški članski ligi Telemach.



Polfinale (25. junij): TC Ljubljana – Sladki Vrh, Top Tenis Šentvid – Luka Koper
Finale (26. junij)



V prvi ženski članski ligi se bo letos predstavilo osem ekip. V četrtfinalu bodo prednost domačega terena imele nižjerangirane ekipe.



Četrtfinale (23. junij): Murska Sobota – ŽTK Maribor, Nova Gorica – Radomlje, ŠD LTA – Triglav Kranj, Terme Ptuj – Branik Maribor
Polfinale (24. junij)
Finale (25. junij)



Uspeh v Trstu

Sara Kovačević, članica TK Maja Matevžič, je v Trstu mednarodni turnir za igralke do 12. leta starosti zaključila na najboljši možni način. V paru z Avstrijko Anno Pircher je v velikem slogu prišla do svoje prve turnirske zmage na turnirjih Tennis Europe. V finalu sta bili s 6:1, 6:1 suvereno boljši od italijanske naveze Brescini/Cadar.



Liga U-12

S finalnim obračunom med ekipama TD Slovan in TK Spin Medvode se je končalo ekipno ligaško tekmovanje za igralce do 12. leta starosti. V izenačenem dvoboju so se končne zmage in s tem naslova najboljših v sezoni 2022 veselili igralci in igralke kluba s Kodeljevega.



Tina v Perčah

Tina Cvetkovič in Čehinja Michaela Bayerlova sta zmagovalki dvojic na turnirju ITF (25.000 dolarjev) v avstrijskem Pörtschachu. V velikem finalu sta bili s 6:3, 6:3 boljši od švedsko-poljske naveze Hennemann/Kubka.

Galerija

Članki iz rubrike