Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.06.2022 11:35:50

Slovenski odbojkarji s porazom začeli na Filipinih

Nikola Miljković
Za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco se drugi turnir lige narodov v Quezon Cityju na Filipinih ni začel, kot so si želeli. Močno oslabljeni, večer pred prvo tekmo so ostali brez s covidom okuženih korektorja Tončka Šterna in libera Janija Kovačiča, niso bili kos reprezentanci Nizozemske, ki je tekmo dobila s 3:0 (17, 21, 24).

* Dvorana Bagumbayan, gledalcev 1450, sodnika: Kang (J. Kor), Ebrahim (Bah).
* Slovenija: Pajenk 6, Kozamernik 6, Košenina, Bošnjak, Vinčić, Štalekar, Koncilja 8, Klobučar, Ž. Štern 11, Ropret 2, Urnaut, Možič 12.
* Nizozemska: Keemink 1, Ter Horst 12, van der Ent 3, Jorna, Plak 1, Ottevanger, van Tilburg, Tuinstra 13, Abdel-Aziz 18, van Solkema, Parkinson, Andringa, Wiltenburg 4.

Nizozemska reprezentanca je prekinila niz porazov proti Slovencem, ki se je začel v četrtfinalu evropskega prvenstva leta 2015. Tokrat je izkoristila dejstvo, da so bili Slovenci močno zdesetkani. Na Filipinih ni Klemna Čebulja, Alena Šketa in Mitje Gasparinija, v zadnjem trenutku sta odpadla še okužena T. Štern in Kovačič.

Njuna odsotnost se je močno poznala, saj bi Kovačič, ki ga je zamenjal Alan Košenina, kot dober sprejemalec in tudi T. Štern prišla še kako prav. Sprejem je bil tisti element, ki je varovancem Marka Lebedewa delal največ težav, pa tudi Danijel Koncilja, po osnovni "izobrazbi" bloker, na korektorskem mestu ni mogel enakovredno nadomestiti Šterna.



Slovenci, ki so tako na peti tekmi lige zabeležili tretji poraz, so bili sicer v prvih delih nizov tekmecem enakovredni. V prvem nizu je bila usodna njegova sredina, ko so tulipani po izenačenem začetku po napakah tekmecev na sprejemu ušli na 20:14. Ker tudi s servisi ni bilo pravega pritiska, evropski podprvaki niso imeli nobenih možnosti, da bi prišli do preobrata in dobili uvodni niz.

Več so jih imeli v preostalih dveh. V drugem so po dveh zaporednih blokih Jana Kozamernika povedli z 19:15, a lepo vodstvo ekspresno zapravili. Najprej je blok dobil Koncilja, Kozamernik je žogo poslal v avt, Nizozemci pa so blokirali še napad Roka Možiča. Slednji je svojo ekipo povedel v še eno vodstvo, toda tudi to ni dolgo zdržalo. Sledila je namreč serija dobrih servisov Bennia Tuinstre in napak Slovencev, zadnjo je naredil Koncilja, ki je po izidu 21:24 s servisom žogo poslal v mrežo.

Tudi v tretjem nizu sta se ekipi dolgo časa izmenjevali v vodstvu. Slovenci so po asu Možiča vodili z 22:20 in imeli v treh protinapadih priložnost, da prednost še povišajo, vendar so jo zapravili in Tuinstra je tulipanom priigral prvo zaključno žogo. S točko jo je izničil Koncilja, toda prvi zvezdnik Nimir Abdel-Aziz, z 18 točkami najučinkovitejši igralec tekme, jim je priigral novo, da so jo spremenili v zmago, pa jim je z napako nato pomagal Kozamernik.

Slovenija bo naslednjo tekmo odigrala v četrtek, ko se bo pomerila z Argentino.

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike