Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

(sm)
(sm)
0 22.06.2022 11:30:46

Med sredozemsko elito po kolajne

Balinarska reprezentanca za sredozemske igre
BZS
V številčni slovenski odpravi, ki bo danes zvečer poletela z največjega slovenskega letališča proti alžirskemu Oranu, je tudi balinarska delegacija, ki bo na sredozemskih igrah 2022 odkrito šla po odličja v vseh štirih disciplinah. Konec tedna je bila zaključena ligaška sezona, dobili pa smo tudi nove pokalne prvakinje.

Dolgega pričakovanja in napornih priprav je nazadnje konec, balinarska reprezentanca pa se na sredozemske igre, ki jih bo od 25. junija do 5. julija gostil alžirski Oran, odpravlja z visokimi ambicijami. Vodja delegacije Bojan Berčič je razkril pričakovanja: "Balinarska reprezentanca se na vsa velika prvenstva odpravi z željo po osvojitvi kolajne. Konkurenca bo na najvišji možni ravni, tako da se bo za uresničitev želja moralo vse poklopiti, vendar na vsak način spadamo vsaj v širši krog kandidatov za odličja v vseh štirih disciplinah."



Slovenija med favoriti

Sredozemske igre so za balinarke in balinarje pravo svetovno prvenstvo v malem, saj bo v hitrostnem in natančnem zbijanju zbrana praktično vsa svetovna elita, med katerimi velja ob slovenskih izpostaviti francoske, hrvaške in italijanske predstavnice in predstavnike. Tekmovalni del se bo začel v nedeljo, odločilni boji za medalje pa bodo na sporedu v torek in sredo.



Pri moških debitanta, pri dekletih tudi zlata Petričeva

V moški zasedbi bosta Slovenijo zastopala debitanta Marko Švara v natančnem zbijanju ter Martin Zdauc v hitrostnem zbijanju. Ta ne skriva, da je napetost pred velikim tekmovanjem vsekakor tu: "Gre za moj debi v reprezentančnem dresu na velikih tekmovanjih. Priložnost moram čim bolje izkoristiti. Forma je na visoki ravni, kar je razvidno iz rezultatov na treningih. Želja po osvojitvi kolajne je velika, se bo pa treba zelo potruditi, saj so na sredozemskih igrah zbrani vsi najboljši v 'brzincu', in lahko le upam na najboljše."



Žensko zasedbo bosta predstavljali Tadeja Petrič, ki je pred devetimi leti v turškem Mersinu stopila na najvišjo stopničko v natančnem zbijanju, ter Nina Volčina, ki verjame, da je lahko v hitrostnem zbijanju konkurenčna za najvišja mesta: "Konkurenca je zelo močna, saj bodo na igrah vse favoritke. Pripravljenost se dviguje in na vsakem treningu napredujem. Nadejam se dobrih rezultatov in čim boljše uvrstitve."



Mladinci pred zahtevno nalogo v Franciji

Po drugem mestu na aprilskem pokalu Alpe Adria na Hrvaškem čaka mladinsko izbrano vrsto konec tedna nastop na močnem mednarodnem turnirju v francoskem Iseru, v družbi številnih domačih zasedb ter izbranih vrst Italije in Hrvaške. Selektor David Šircelj bo v francoske Alpe popeljal Alena Kariža (Skala Sežana), Nejca Žurana (Velenje Premogovnik), Anžeta Moličnika (Kozlek Kuteževo) in Urbana Hitija (Cerkniško jezero). "V Francijo potujemo s pomlajeno zasedbo, saj sta v njej fanta, ki lahko nastopata tudi za mlajše selekcije. Želimo si čim boljših iger, obenem pa fante počasi pripraviti za nastop na jesenskem svetovnem prvenstvu," je cilje predstavil Šircelj.



Kobjeglavke pokalne prvakinje

Sobotni zaključni turnir pokala članic je prinesel zmagoslavje balinarke kobjeglavskega Agrochem Hrasta, ki so v dopoldanskem polfinalu ugnale Pivko Oro Met, v popoldanskem velikem finalu pa še ljubljanski Krim. V boju za bron je bila Šiška boljša od Pivka Oro Met.



Agrochem Hrast in Kozlek z zlatimi kolajnami

Naslov prvakov v ligi U-18 je osvojila zasedba kobjeglavskega Agrochem Hrasta, ki je v nedeljo slavila na zaključnem turnirju v Sežani, v ligi U-14 pa je prvo mesto na zaključnem turnirju v Zabičah osvojil BD Kozlek Kuteževo.



Lige osvojili Kozlek, Tržič Orodjarstvo Knific in Jadran HK

Konec tedna se je zaključilo tudi tekmovanje v moški prvi in drugi ligi. V prvoligaški konkurenci je z zmago v odločilnem dvoboju proti kranjski Planini prvo mesto osvojil Kozlek iz Kuteževega, v vzhodni skupini druge lige je bil prepričljivo najboljši Tržič Orodjarstvo Knific, na zahodu pa hrpeljski Jadran.



Zaključni turnir pokala članic BZS
Polfinale: Krim – Šiška 5:3, Pivka Oro Met – Agrochem Hrast 2:6
Za 3. mesto: Šiška – Pivka Oro Met 6:2
Finale: Krim – Agrochem Hrast 2:6


Zaključni turnir U-18, Sežana
Polfinale: Agrochem Hrast – ŠB Korte Izola 8:2, Pliskovica Skala – Krim Zmajčki 2:8
Za 3. mesto: Pliskovica Skala – ŠB Korte Izola 7:7 (Pliskovica Skala je osvojila 3. mesto zaradi boljše uvrstitve v rednem delu prvenstva)
Finale: Agrochem Hrast – Krim Zmajčki 14:0


Zaključni turnir U-14, Zabiče
Polfinale: Kozlek – ŠB Korte Izola 10:4, OBZ Notranjska – Krim Zmajčki 12:2
Za 3. mesto: ŠB Korte Izola – Krim Zmajčki 10:4
Finale: Kozlek – OBZ Notranjska 8:6




Galerija

Članki iz rubrike