Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(ts)
(ts)
0 20.04.2022 11:42:02

Matijašič ustavil Lugaričev nalet

Lija Mumlek
teniskisvet.si
Na igriščih TK Domžale, TK Maja Matevžič in TD Slovan so se končali turnirji v kategoriji U-16.

Do turnirske zmage so se prebili Lija Mumlek, Gašper Matijašič in Nal Zorko. Pri dekletih, ki so odmeven rezultat lovila v Domžalah, se je v četrtfinale uvrstilo sedem nosilk. Med najboljših osem se ni prebila le druga nosilka Eva Šifrer (Medvode), ki je morala tekmo drugega kroga proti Nataliji Djošan (Brežice) brez boja predati. V zgornji polovici žreba je prva nosilka turnirja Lija Mumlek (ŽTK Maribor) v polfinalu s 6:2 in 6:2 ugnala klubsko kolegico Ano Julijo Ažnoh, medtem ko je v drugem polfinalu Karolina Trnkovski (Luka Koper) prav tako z 2:0 v nizih ugnala Eriko Manevsko (Radomlje).

V finalu sta se Lija in Karolina med seboj pomerili prvič. Predstavnica TK Luka Koper je v Domžale prišla dobro pripravljena, kar je potrdila že z aprilsko turnirsko zmago na igriščih TK Pro Ten, prav tako v kategoriji U-16. V finalu proti dve leti starejši Mumlekovi pravih možnosti vendarle ni imela. Predstavnica ŽTK Maribor je obračun dobila s 6:0 in 6:2.

Tudi v konkurenci fantov je še drugič zapored v finalu turnirja U-16 zaigral Gašper Matijašič. Predstavnik TK Center Court je na igriščih TK Pro Ten moral priznati premoč Roku Koblarju (Medvode), tokrat pa je šel na igriščih TK Maja Matevžič vse do konca. Kot prvi nosilec turnirja je po vrsti premagal Aleksa Franka (Otočec), Andraža Rozmana (Medvode), Nala Rota (Slovan), v polfinalu Leona Šmarčana (ŠD Loka) in v finalu še Liama Lugariča (ŽTK Maribor).

Prav Lugarič je kot edini na turnirju Matijašiču uspel odščipniti niz. Pred tem je med drugim ugnal Koblarja, drugega nosilca Rocca Bukovca (ŽTK Maribor) in v polfinalu Nikija Gabra Boleta (TK CC). V finalu je proti Matijašiču rezultat uspel poravnati na 1:1 v nizih, za zadnji niz pa je več moči ostalo Gašperju, ki je naslov potrdil z osvojenim nizom brez izgubljene igre.

Turnir U-16 B-kategorije je potekal na igriščih Slovana, kjer se je v bitko za turnirsko zmago podalo 27 igralcev. Med najboljše štiri so se prebili Lovro Jurečič (Grosuplje), Alexander Burmakin (TK CC), Martin Kolarič (Portovald) in Nal Zorko (Max). Prav slednjemu je za zaključek ostalo največ moči. V izjemno dramatičnem zaključku finala je Zorko z 11:9 v tretjem nizu ugnal Jurečiča.

Na članskem OP Brežic so v moški konkurenci že v drugem krogu spremljali zanimiv obračun med Jako Protičem Žakljem (Branik) in Nalom Sokom (TC Ljubljana). Slednji je prvi niz dobil po podaljšani igri, a drugi nosilec turnirja je v drugem in tretjem nizu odgovoril z rezultatom 6:3 in 6:2 ter kasneje v četrtfinalu ugnal še Marka Sabolčkega (Brežice). Ob Protiču Žaklju so si polfinalno vstopnico priigrali še Nik Razboršek (As Litija), Tilen Kovač (Ptuj) in Bor Artnak (As Litija). Igralca Asa sta upravičila vlogo favorita in se prebila v finale, za katerega so bili gledalci v Brežicah na žalost prikrajšani. Mlajši Artnak dvoboja namreč zaradi trebušnih težav ni mogel odigrati.

Nik Razboršek je tako prišel še do druge turnirske zmage v letošnji sezoni. Pred turnirjem v Brežicah je marca namreč že nastopil na turnirju, ki je potekal v ŠD LTA, in ga prav tako osvojil. Takrat je v finalu prepričljivo ugnal Domna Korelca (TK Top).

V ženski konkurenci se je do turnirske zmage prebila Pia Marija Rebec (TC Ljubljana), ki je za naslov morala premagati tri tekmice. Njena pot do prve turnirske zmage v članski konkurenci vseeno ni bila lahka. Že v prvem obračunu se je namreč proti Ani Operanovič (Krško) reševala iz zaostanka z 0:1 v nizih. V polfinalu je v dveh tesnih nizih strla odpor prve nosilke Pie Brglez (Branik), v finalu pa delo dokončala proti Manci Lampret (Branik). Slednja je pred tem v polfinalu ugnala Meto Marenk (Triglav), proti Rebčevi pa pravih možnosti ni imela. Bilo je 6:1 in 6:2. 

Članki iz rubrike