Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 24.11.2021 10:56:04

Velik uspeh mladega Svita

Svit Suljić
TS
Mladi slovenski teniški up Svit Suljić je na Majorki na zaključnem mastersu Tennis Europe najboljših igralcev v starostni kategoriji do 12 let osvojil izjemno drugo mesto.

Svit je po odličnih igrah na mastersu zmagoval vse do finala, kjer je moral po hudem boju priznati poraz. Rus Savi Ribakin ga je premagal z 1:6, 6:4 in 10:8. Svit je bil po porazu v finalu razočaran, a je to kljub vsemu eden največjih dosežkov slovenskega tenisa na turnirjih pod okriljem Tennis Europe.

Grubešićeva in Videnovič

V Medvodah je Sara Kovačević (Maja) v polfinalu prepričljivo s 6:3 in 6:0 ugnala Hano Peterlin Pahor (Benč), bolj napeto je bilo v drugem polfinalu, kjer je Una Grubešić (GFTA) Brino Milovanović Stamejčić (Medvode) premagala s 6:4 in 7:5. Finalni dvoboj je bolje začela Kovačevićeva, ki je prvi niz dobila s 6:2, a Grubešićeva je imela pripravljen odgovor. Nadaljevala je bolje od tekmice in naslednja dva niza dobila brez izgubljene igre. Dečki so se za naslov pomerili na igriščih TK Celje, kjer se je skupaj s tekmovalci, ki so se predstavili v kvalifikacijah, v igro za odmeven rezultat podalo kar 46 igralcev. Med najboljše štiri so se prebili Aleksej Mulej (Maja), Sergej Videnovič (Triglav), Peter Škundrič (ŽTK Maribor) in Matija Kozjak (TK Centre court), med katerimi je turnir najbolje zaključil Videnovič, ki je v finalu z rezultatom 7:6 (1) in 6:4 ugnal Kozjaka.

V Ljubljani in Medvodah sta potekala tudi turnirja U-12 v B-kategoriji. Pri dečkih je na igriščih ŠRD Max Ljubljana do naslova prišel Vitan Marušič (Bobi), ki je bil v finalu boljši od Filipa Margona (TC ISO), v Medvodah je finalni dvoboj med Inajo Vršič (Luka Koper) in Loti Hribernik (Triglav) pripadel drugi.

Hribar in Matijašič

Na igriščih TC Ljubljana in TK Olimpija so se zaključili turnirji v starostni kategoriji U-16. Pri fantih v A-kategoriji je bil znova finale dveh igralcev TK Center court. Gašper Matijašič je v polfinalu premagal Klemna Škorjanca (TK CC), ki je pred tem v dveh nizih odpravil Luko Petrovića (TK CC), Hribar pa je bil v spodnjem delu žreba v polfinalu boljši od Nikolasa Cara (Triglav). Finale je s 6:3 in 6:1 pripadel Hribarju. Na igriščih TC Ljubljana je te dni potekal tudi turnir fantov v B-kategoriji. Na turnirju B je do naslova prišel Mai Winterleitner (TK CC), ki je v finalu s 6:4 in 6:3 ugnal Nala Zorka (Max Ljubljana).

Dekleta so se za naslov tokrat pomerila v Črnučah. Prvih osem nosilk se je brez večjih težav prebilo v četrtfinale, tam pa se je ustavilo prvi in drugi nosilki. Eva Šifrer (Medvode) je morala priznati premoč Sari Radikovič (Triglav), od Zale Bizjak (CTA) je bila boljša Kaja Najzer (TK IN). Najzerjeva je bila prepričljiva tudi v polfinalu, ko je bila s 6:3 in 6:2 boljša od Katarine Stefanije Mrvar (Šentjur), odličen turnir pa kronala še s finalno zmago nad Saro Mihelčič (TK CC). Slednja je v polfinalu proti Radikovičevi izgubila eno samo igro, v finalu pa je izgubila s 5:7, 1:6. 

Članki iz rubrike