Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

te
te
274 28.07.2021 13:14:20

Artnak zelo uspešen na EP do 18 let: Edini, ki je prišel do dveh medalj

Slovenski teniški igralec Bor Artnak je mladinsko evropsko prvenstvo v Klostersu zaključil kot edini, ki je prišel do dveh kolajn. Najprej mu je to uspelo v dvojicah s Sebastianom Dominkom, nato pa je do brona prišel še med posamezniki.

Program se je za Slovenijo razpletel skoraj sanjsko. Bor Artnak si je najprej s četrto zmago zagotovil mesto v polfinalu med posamezniki in s tem tudi najmanj bronasto odličje, kasneje pa je predstavnik TK As Litija skupaj s Sebastianom Dominkom (ŽTK Maribor) med najboljše štiri napredoval tudi v dvojicah. Sledil je še zadnji obračun dneva za Slovenca, ki sta v polfinalu dvojic lovila preboj v veliki finale, a sta bila za las prekratka. Z 2:0 v nizih sta klonila pred domačinoma, kar pa izjemnega uspeha slovenske dvojice ne zmanjšuje. »Igrali smo zelo enakovreden prvi niz. Ves čas smo si izmenjavali igre. V podaljšani igri sta imela tekmeca nekaj več sreče. Bila sta zelo uigrana, tu pa je bila tudi prednost domačega igrišča. Navijači so bili na njuni strani. V drugem nizu so odločale malenkosti na začetku, na koncu pa so prav te malenkosti privedle do tega, da sta bila vedno bolj samozavestna in sta tekmo pripeljala do konca. Tretje mesto je vseeno dober rezultat. Z Borom sva namreč prvič igrala skupaj. Čeprav bi si želela več, sva zadovoljna. Če potegnemo črto, je to dober rezultat,« je povedal Sebastian Dominko.

Naslednji dan se je Artnak še drugič na prvenstvu boril za vstop v finale, tokrat med posamezniki. Nasproti mu je stal drugi nosilec turnirja Vjačeslav Bielinskij, ki ga je Bor dan prej z Dominkom že premagal v dvojicah. V posamičnem obračunu je bil Ukrajinec v obeh nizih za las boljši nasprotnik in si tako zagotovil mesto v finalu. »Tukaj sem se počutil zelo dobro. Višja nadmorska višina moji igri ustreza. Pred turnirjem sem se počutil zelo dobro. Zaupam svoji igri, samozavest je zelo visoka. Vzdušje v ekipi je super, z vsemi se zelo dobro razumem. Tudi to je pripomoglo k dobremu rezultatu,« je prepričan Bor Artnak.

Skok navzgor
Bor Artnak ima tako po Plznu (naslov na ITF J2) in Velenju (prvič osvojena ATP-točka) še en izjemno uspešen teden. Odličen nastop v Klostersu mu prinaša tudi nov skok po mladinski ITF-lestvici navzgor, ob tem pa si je najboljši slovenski mladinec zagotovil tudi mesto v kvalifikacijah mladinskega OP ZDA. (te)

791-10-dominko artnak

EP U-18
(Klosters, Švica, peščena podlaga)
Fantje, posamično, 1. krog: Artnak (Slo/13) prost, Dominko (Slo) prost; 2. krog: Artnak (Slo/13) – Kobierski (Avt) 6:3, 6:3; Dominko (Slo) – Siniakov (Češ) 2:6, 1:6; 3. krog: Artnak (Slo/13) – Biggs (Fin) 6:0, 6:2; 4. krog: Artnak (Slo/13) – Rodenas (Špa) 6:4, 7:6; četrtfinale: Artnak (Slo/13) – Dietrich (Švi) 7:6 (5), 6:3; polfinale: Artnak (Slo/13) – Bjelinskij (Ukr/2) 5:7, 4:6; finale: Bjelinskij (Ukr/2) – Nesterov (Blg/8) 7:5, 6:3; dvojice, 1. krog: Artnak/Dominko (Slo/5) prosta; 2. krog: Artnak/Dominko (Slo/5) – Hodžić/Nedić (BiH) 6:4, 4:6, 10:4; 3. krog: Artnak/Dominko (Slo/5) – Faria/Gomes (Por/11) 7:6 (7), 6:2; četrtfinale: Artnak/Dominko (Slo/5) – Bjelinskij/Podorožnij (Ukr/3) 7:6 (4), 6:3; polfinale: Artnak/Dominko (Slo/5) – Kym/Sebesta (Švi) 6:7 (2), 2:6; finale: Jurajda/Siniakov (Češ/6) - Kym/Sebesta (Švi) 5:7, 6:3, 11:9; dekleta, posamezno, 1. krog: Drame (Slo) prosta, Rebec (Slo) – Dagan Fructhman (Izr) 6:4, 1:6, 1:6; 2. krog: Drame (Slo) – Schou (Dan) 1:6, 3:6; dvojice, 1. krog: Drame/Rebec (Slo) prosti, 2. krog: Drame/Rebec 8Slo) – (5) Jatčenko/Ščerbinina (Rus/5) 2:6, 1:6

TURNIRJI ODMEV U-14: Mrvarjeva in Šmarčan
Takoj po končanem turnirju Tennis Europe U-14 v Portorožu so igralci in igralke v starostni kategoriji do 14 let prišli na vrsto tudi na domačem odprtem prvenstvu v Domžalah. Pri dečkih se je naslova razveselil Leon Šmarčan, pri deklicah pa je največ pokazala Katarina Stefanija Mrvar. Medtem ko so se nekateri najboljši tekmovalci v starostni kategoriji U-14 podali na EP na Češkem, so preostali loparje prekrižali v Domžalah in v Bohinju. Pri deklicah so si polfinalno vstopnico priigrale prve štiri nosilke – Tara Murshed (ŽTKMB), Zala Bizjak (CTA), Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ) in Sara Mihelčič (TK-CC). V polfinalu je Murshedova premagala Bizjakovo s 3:6, 6:2, 6:4, Mrvarjeva pa Mihelčičevo s 6:3, 3:6, 6:3. V finalu je bila potem boljša Mrvarjeva, ki je Murhsedovo premagala s 6:3, 5:7, 6:0.

Pri dečkih sta se v finale s prepričljivo polfinalno zmago prebila Leon Šmarčan (ŠDLOK) in Rok Koblar (TKMED). Šmarčan je premagal Marna 6:0, 6:1, Koblar pa Jurečiča s 6:2, 6:1. Turnirske zmage se je razveselil Šmarčan, ki je prvi niz dobil s 7:5, v drugem pa delo dokončal na podoben način kot Mrvarjeva – brez izgubljene igre. Turnir B-kategorije, ki je potekal v Bohinju, je pripadel Petru Bevcu (ŠDLOK). Ta je bil v finalu boljši od Denisa Zemljiča (ŽTKMB) s 6:3, 6:4. (ts)

Seniors državno prvenstvo v dvojicah
V nedeljo, 15. avgusta 2021, ob 10. uri bo v SR Marina, Portorož, potekalo Seniors državno prvenstvo Slovenije v dvojicah. Prvenstvo bo potekalo v šestih kategorijah, in sicer moški do 85 let rekreativci, do 85 let nekdanji tekmovalci (zadnji dve leti niso igrali na turnirjih pod okriljem TS), 86–105 let, nad 105 let, ter ženske do 85 let in nad 85 let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav, 10. avgusta ob polnoči. Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji mora biti prijavljenih vsaj šest parov. Prijavnina znaša 25 evrov na osebo, v kar je vključeno: darilna vrečka, kosilo, penina Medot, teniška igrišča, žoge, pijača, pokali in prijetno druženje. Čakajo vas tudi nagrade za zmagovalce in nagrade za izžrebane prisotne igralce tenisa.

TENIŠKO AKTIVNI: Kako zaključiti točko
V projektu Teniško aktivni! čaka nova teniška vaja. Tokrat smo obiskali Cokan Tennis Academy. Priznani slovenski trener Robi Cokan nam je skupaj z rekreativnim igralcem Lucom pokazal, kako zaključiti tako imenovane mrtve žoge. Gre za položaj v igri, ki povzroča težavo številnim rekreativnim igralcem. »Ogromno igralcev si zgradi točko, ko pride do tistega zadnjega udarca, pa velikokrat storijo napako. Še posebej, če mu tekmec pošlje nazaj mrtvo žogo. Pri takšnih udarcih oziroma zaključkih pa težava ni samo tehnična, ampak se pojavljajo tudi psihološke ovire,« je pojasnil Robi Cokan, ki je za izboljšanje takšnih položajev v igri pripravil tri vaje. S projektom Teniško aktivni! želi Tenis Slovenija povečati popularnost tenisa ter poskrbeti za informativnost in izobraževalnost. Ljubiteljem in ljubiteljicam tenisa želi TS pomagati pri pridobivanju novega znanja ob pomoči najboljših in najbolj kredibilnih ljudi, ki delujejo v slovenskem tenisu. Vaje in nasvete najdete na posnetku na Facebooku Tenisa Slovenije.

791-10-Tenisko aktivni

Značke: tenis, artnak

Članki iz rubrike