Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

NANI FRANC MATJAŠIČ
NANI FRANC MATJAŠIČ
13 28.07.2021 12:08:35

4. KROG SLOVENSKE FOOTGOLF LIGE 2021: V Olimju padla kar dva rekorda

Skupinska fotografija najboljših v Olimju
PETER PLANINŠEK IN DANI HUBER
Četrta tekma državnega prvenstva v footgolfu je postregla z izjemnimi rezultati. V moški konkurenci je slavil Mihael Wajs, v ženski Nina Marič, oba iz Footgolf kluba Pomurje, med seniorji Milan Kristovič s Ptuja, med mladimi pa Anžej Kvas Sport club M.

Na Golf igrišču Amon Olimje smo videli izjemno kakovostno in zanimivo predstavo slovenskih footgolfistov v vseh kategorijah. Z eno besedo, kvaliteta slovenskega footgolfa se je v zadnjem obdobju dvignila na zelo visoko raven. To potrjujejo tudi vrhunski rezultati in nič drugače ni bilo v Olimju.

V moški konkurenci je prvič na najvišjo stopničko stopil Mihael Wajs, ki je postavil tudi nov rekord igrišča, vrhunskih –12. Le točko za njim je zaostal Ptujčan Dean Bon, tretje mesto pa je osvojil aktualni državni prvak Gaj Rosič z –10.

Novopečeni šampion po tekmi ni skrival veselja: »Izjemno sem vesel tega rezultata, ves trud, ki sem ga vložil v treninge, se je tokrat bogato obrestoval. Bila je odlična tekma, napeta do zadnje luknje. Na koncu mi je uspelo in velika želja se mi je izpolnila. To pa je seveda še dodatna spodbuda za nadaljnje delo,« so bile prve besede novega rekorderja z rezultatom, ki se ga ne bi branili niti najboljši igralci na svetu.

Nato je simpatični zmagovalec Olimja dodal: »Veliko mi pomeni tudi to, da imam veliko podporo v družini in tudi v klubu, ki mi omogoča redno treniranje. To pa so samo dejavniki, ki odpirajo poti za naprej. Ko si enkrat zasvojen s footgolfom in se ti izpolnijo nekateri cilji in želje, preprosto ne moreš več odnehati. Vrhunski rezultati pa te potem samo še ženejo naprej,« je zaključil član Footgolf kluba Pomurje Wajs.

V ženski konkurenci je slavila Nina Marič (+2), druga je bila aktualna državna prvakinja Nina Gerbec iz Bovca, tretja pa Ptujčanka Sabina Huber. Tako je borba za končni naslov najboljše v državi še vedno odprta in čakajo nas še zanimivi dvoboji.

V seniorski konkurenci sta za presenečenje poskrbela Ptujčan Milan Kristovič, ki je z rezultatom –9 prvič stopil na najvišjo stopničko, in Dejan Kvas (Sport cluba M/Olimje), ki je zaostal samo eno točko in osvojil svoje prve stopničke. Tretje mesto, z zaostankom ene točke za drugim, je osvojil Renato Hvalec (Footgolf klub Pomurje).

Rekord smo videli tudi v mladinski konkurenci, saj je 15-letni Anžej Kvas (FG Sport club M) z izjemnim rezultatom –6 visoko dvignil letvico. Prav to pa je tisto, kar si najbolj želijo na FZS: da se dobro dela z mladimi in da pri razvoju in vzgoji mladih pariramo najboljšim na svetu. Drugo mesto je osvojil Dean Kuščer, tretji pa je bil prav tako mladi up, šele 12-letni Enej Huber (FG Ptuj).


»Zelo sem vesel, še posebej zaradi tako dobrega rezultata. Zmage sem si sicer želel, a tega, da bom z luknjami opravil tako dobro, nisem pričakoval. Veselim se novih treningov in tekmovanj,« nam je zaupal Kvas, mladi šampion, lanski državni prvak v kategoriji U-16.

Naslednji krog državnega prvenstva bo na začetku septembra v Ljubljani, ko bomo dobili nove državne prvake, nato pa sledi odhod na evropsko prvenstvo, ki bo letos konec septembra v Budimpešti.

PTUJ FOOTGOLF OPEN 2021 – FIFG 250 (13.–15. 8. 2021)
Mednarodni footgolf spektakel na Ptuju
Celotna slovenska footgolf družina se že pripravlja na letošnji tridnevni turnir na Ptuju, kjer bosta ponovno nastopila aktualni svetovni prvak Matias Perrone in eden najboljših igralcev sveta zadnjih petih let Nico Garcia ter številni vrhunski evropski tekmovalci iz osmih držav. Slabe tri tedne pred dogodkom je prijavljenih že kar 75 footgolfistk in footgolfistov. Čaka nas razburljiv avgustovski dogodek, ki bo vključeval petkov trening, večerno druženje v Dominikanskem samostanu ob lokalnih kulinaričnih dobrotah ter dva izjemno zanimiva tekmovalna dneva, kjer imamo že zdaj zelo širok krog tekmovalcev, ki lahko posežejo po najvišjih mestih.
Slovenski footgolf je letos doživel pomemben premik tudi na tekmovalni ravni in konkurenca je velika. Odraz tega je resen pristop posameznikov in posameznic, ki z mednarodnimi tekmovanji in številnimi treningi pridobivajo izkušnje in zdaj lahko vidijo, da se z dobrim delom in pripravo na turnir lahko postavijo ob bok najboljšim igralkam in igralcem. V Footgolf zvezi Slovenije in v slovenskih klubih se povezujemo in si pomagamo, saj samo na tak način lahko naredimo nov korak v smeri organiziranosti in kvalitete footgolfa v Sloveniji.

Rezultati Slovenske Footgolf lige 2021 – Olimje 2021
Mladina: 1. Anžej Kvas –6, 2. Dean Kuščer –1, 3. Enej Huber 1, 4. Tomaž Pernek 2, 5. Karolina Pernek 24
Ženske: 1. Nina Marič 2, 2. Nika Gerbec 4, 3. Sabina Huber 18, 4. Irena Krajnc 19
Senorji (nad 46 let): 1. Milan Kristovič –8, 2. Dejan Kvas –7, 3. Renato Hvalec –6, 4.–5. Nani Franc Matjašič in Vasja Kovač oba –5, itd.
Moški (pod 46 let): 1. Mihael Wajs –12, 2. Dean Bon –11, 3. Gaj Rosič –10, 4.–6. Mirnes Šišič, Uroš Krajnc in Endi Curk vsi –9, 7.– 12. Iztok Ogrizek, Nik Kolar, Dani Huber, Viktor Belak, Matija Brodnjak, Dalen Dabič Simonič vsi –8, 13.–17. Denis Mlekuž, Dejan Novak, Simon Sladič, Damijan Kaučič, Boštjan Pek vsi –7, 18.–22. Admir Ičanovič, Gašper Marič, Dejan Kaučič, Ian Emeršič vsi –6, 23.–27. Damijan Turk, Tadej Kirbiš, Jure Pignar, Adnan Pijuković, Aleksander Nedižavec vsi –5 itd.

Galerija
Značke: footgolf, šport

Članki iz rubrike