Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 28.07.2021 09:30:16

ZLATI slovenski junak je doma! To ga je čakalo ob vrnitvi, kar bo naredil s čolnom, pa je ZELO ZASLUŽENO! (video)

Profimedia
Benjamin Savšek se je vrnil v Slovenijo.

Zlatega slovenskega kanuista Benjamina Savška je danes ob vrnitvi v domovino na brniškem letališču pričakala večdesetglava množica. Novopečeni olimpijski prvak v slalomu se je tako lahko poveselil velikega uspeha z domačimi, ob tem pa napovedal, da bo njegov čoln zdaj vsaj kakšen teden stal na suhem.

Za 34-letnega Ljubljančana je ob prihodu na letališču Olimpijski komite Slovenije (OKS) priredil kratek sprejem. Še neprespan po dolgem letu iz dežele vzhajajočega sonca se je Savšek zahvalil vsem za podporo ob uspehu kariere, obilico sreče pa je poslal tudi nazaj na Japonsko reprezentančnemu kolegu Petru Kauzerju, ki je danes nastopil v kvalifikacijah.

V prvem planu za Savška je bilo snidenje z domačimi. "Najbolj se veselim srečanja z domačimi, da se lahko z njimi poveselim. Medalja je poplačilo več let trdega dela. V tem času je veliko časa šlo za priprave, včasih sem tudi, ko sem bil doma, bil odsoten, z mislimi pri nastopu na olimpijskih igrah," je povedal zbranim.

Po dolgem pripravljalnem obdobju bo tako zdaj na vrsti tudi zaslužen počitek, ki ga namerava izkoristiti brez svojega zvestega spremljevalca vsa ta leta - čolna. "Ta bo zdaj vsaj kakšen teden postavljen ob stran. Potem bom pa videl, ali ga bom vzel s seboj na dopust," je povedal z velikim nasmehom na ustih.

Savšek je z izjemnim finalnim nastopom - najbližjega tekmeca je prehitel za debele tri sekunde - naslovom svetovnega in evropskega prvaka v ponedeljek dodal še olimpijskega. Finalno vožnjo še zdaj podoživlja. "Res mi je uspela prav posebna vožnja. Še nekaj več sem dodal temu, kar sem načrtoval," je pojasnil impresije dva dni kasneje.

Kot je dodal, se je vse skupaj po letih trdega dela, vzponov in padcev na tekmovanjih sestavilo na olimpijski progi. "Tudi neke izkušnje iz Londona in potem iz Ria so priplavale na dan in mi vlile dodatne motivacije," je dejal o preteklih olimpijskih nastopih, kjer je kljub velikim obetom ostal brez medalje.

Vztrajnost na svoji poti pa je tudi tisto, kar bi svetoval vsem mladim športnikom, ki danes sanjajo o ultimativnem dosežku vsakega športnika - osvojitvi olimpijskega zlata. "Želja je tista, ki te vodi do cilja, samo delo pa je tisto, ki te do njega pripelje," je izpostavil.

Slovenskih slalomskih nastopov v Tokiu še ni konec, v kvalifikacijah kajaka je danes nastopil Kauzer, ki je Savška bodril v ponedeljek. "Po moji neprespani noči mi je zjutraj rekel: 'Go big or go home' (Pojdi na vse ali pojdi domov, op. p.). To mi je res dalo motivacijo. Odpeljal sem vožnjo kariere," je dejal Savšek in na daljavo vrnil spodbudne besede Hrastničanu, ki se je z današnjim nastopom uvrstil v polfinale slaloma na divjih vodah.

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.

Značke: savšek, slovenija

Članki iz rubrike