Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.07.2021 22:39:01

Veliko razočaranje za Đokovića! Srbski zvezdnik ne ve, kaj bo naredil!

Profimedia
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković po zmagi na turnirju za grand slam v Wimbledonu dvomi glede nastopa na prihajajočih olimpijskih igrah.

Na tiskovni konferenci po finalu, v katerem je ugnal Italijana Mattea Berrettinija, je dejal, da so možnosti za njegov nastop v Tokiu 50-odstotne, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "O tem bom moral resno razmisliti. Kot sem večkrat povedal, je v mojih načrtih nastop na olimpijskih igrah," je sprva dejal 34-letni Beograjčan.

"V tem trenutku pa sem glede tega v dvomih. Recimo, da so možnosti 50-50, predvsem zaradi vsega, kar sem slišal v zadnjih dneh," je priznal prvi igralec sveta, ki je danes šestič osvojil Wimbledon in dosegel 20. zmago na turnirjih velike četverice, s čimer se je na večni lestvici na vrhu izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem in Špancem Rafaelom Nadalom.

Organizatorji v Tokiu, kjer bodo igre na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom, so pred dvema dnevoma sporočili, da na igrah gledalci ne bodo prisotni. Pred tem so obisk prepovedali tujim oboževalcem športa, zdaj pa bodo tudi domačini igre spremljali prek televizijskih zaslonov.



"To je bilo res veliko razočaranje. Slišal sem tudi, da bo veliko omejitev v olimpijski vasi. Bržčas tudi ne bomo mogli spremljati kolegov športnikov na drugih prizoriščih," je dodal Đoković.

Motijo ga tudi omejitve glede števila oseb, ki bi jih lahko imel ob sebi v Tokiu, piše AFP.

Doslej so med drugimi nastop na olimpijskih igrah že odpovedali Nadal, Avstrijec Dominic Thiem in Američanka Serena Williams. Neodločen glede nastopa na OI pa je po porazu v četrtfinalu Wimbledona tudi Federer.

Članki iz rubrike