Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(sm)
(sm)
0 18.05.2021 11:46:00

Balinanje: Zmagovalni pokal v slovenskih rokah

Slovenska ekipa s pokalom za zmago v Tivtu
BZS
Pretekli konec tedna so mladi slovenski balinarji obeležili z odličnimi nastopi na peteroboju ABC v Črni gori. V domači ligaški konkurenci sta pomembne zmage zabeležila koprska Marjetica in ljubljanski Krim.

S popolnim izkupičkom v štirih obračunih proti Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter Hrvaški je slovenska balinarska reprezentanca do 20 let prepričljivo osvojila Adriatic Bocce Confederation peteroboj v črnogorskem Tivtu.


Odlično začeli in super zaključili

Pred potjo na črnogorsko obalo je v taboru slovenske reprezentance vladala precejšnja negotovost, saj so bili mladi balinarji zaradi protikoronskih ukrepov več kot 15 mesecev brez pravih mednarodnih preizkušenj. Očitno je strokovni štab na čelu s selektorjem Antonom Kosarjem in Igorjem Isteničem na pripravah v Sežani, Ljubljani in Kopru opravil odlično delo, saj so Gašper Povh, Jaka Štremfel, Matija Poljanec, Nejc Čimžar Žuran, Jan Guštin in Luka Blaževič od petka popoldne do nedelje dopoldne v obračunih proti tekmecem blesteli.

Za najtrši oreh so se malce presenetljivo izkazali Črnogorci, ki so jih Slovenci v petkovem obračunu premagali z 8:4. Sobota je prinesla dve gladki zmagi proti Srbiji ter Bosni in Hercegovini z 12:0, ki sta slovenski četi na široko odprli vrata do skupnega slavja.

'El clasico' pripadel Slovencem

"Tudi proti Hrvaški si želimo zmage. Gremo na polno!« je bil pred nedeljskim balinarskim »el clasicom" proti Hrvaški odločen Štremfel. Ker so naši južni sosedje v soboto popoldne s 7:5 klonili proti domačinom, je Slovencem za končno prvo mesto zadostoval že minimalen poraz, o njem ni nihče niti za trenutek razmišljal.

Selektor in kapetan upravičeno zadovoljna

Že prve klasične igre so potrdile, da so Slovenci na peteroboju preprosto korak pred tekmeci, končnih 10:2 pa dovolj zgovorno priča o zasluženem prvem mestu Kosarjeve zasedbe. "Zelo sem zadovoljen s prikazano igro naše reprezentance. Srečko Katanec bi rekel le 'kapo dol fantom!' Proti Hrvaški smo pričakovali težko delo, zato smo v prvih igrah zaigrali z najmočnejšo postavo, po visokem vodstvu pa smo lahko tudi malce kalkulirali. Vsi fantje so upravičili zaupanje. Veselim se naslednjih mednarodnih preizkušenj," je bil upravičeno zadovoljen selektor. Podobnih misli je bil tudi kapetan Povh: "Menim, da smo zasluženo osvojili prvo mesto. S svojimi predstavami sem dokaj zadovoljen, vendar imam še precej rezerve."

Končno drugo mesto so osvojili Črnogorci, za tretjeuvrščeno Hrvaško pa sta se zvrstili še Srbija ter Bosna in Hercegovina kot edina reprezentanca brez osvojene točke.

Uspešen vikend za Krimovke in Koprčane

Zaradi reprezentančnega nastopa v Črni gori je bil močno osiromašen superligaški vikend, saj sta bili odigrani zgolj tekmi med Marjetico Koper in Zabičami. Koprsko moštvo je z dvema zanesljivima zmagama naredilo velik korak proti končnici, ki pa jo bo moralo potrditi v preostalih štirih krogih.

Obrambi naslova so se z dvema zmagama približale balinarke Krima, ki imajo zdaj tri točke naskoka pred Pivko Oro Met, ta je v soboto oddala točko kobjeglavskemu Agrochem Hrastu. V boju za tretje mesto še naprej najbolje kaže Bistrici in Desklam, v soboto pa so do prve letošnje točke končno prišle Milje, ki so remizirale s Šiško. 

Galerija

Članki iz rubrike