Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 20.01.2021 11:02:44

Sem kar ponosna nase

TZS
V projektu Teniško aktivni! je bila v FB-pogovoru ta teden gostja Polona Hercog. Najboljša slovenska igralka se je javila iz karantene v Melbournu, kjer čaka na nadaljevanje sezone. Polona je letos že nastopila na turnirju serije WTA 500 v Abu Dabiju, kjer je izpadla v prvem krogu proti Belorusinji Arini Sabalenka

Nastop na turnirju v Abu Dabiju pred odhodom v Avstralijo je bil edina možnost za igranje. "Zelo zanimivo je, da smo bili na letalu samo igralci in trenerji, česar si prej nisem predstavljala. Že lani sem med karanteno dobro trenirala, priprave so uspele. Napredek je bil viden v telesni pripravi, pri servisu in gibanju na igrišču. Sem zelo pozitivna, čeprav se rezultati včasih ne pokažejo takoj," si uvodnega poraza ne žene k srcu.

"Turnir v Abu Dabiju sem začela dobro, ne glede na to, da se na prvi tekmi ni vse izšlo, kot bi se moralo. Ampak na igrišču čutim, da igram dobro, in v novo sezono gledam z optimizmom," je o prvem nastopu v letu 2021 povedala Hercogova, ki je pred kratkim dopolnila 30 let. Že septembra 2011, ko jih je imela dvajset, je bila na lestvici ATP na 35. mestu. Tudi deset let pozneje še vedno drži korak z najboljšimi na svetu. Kako si to razlaga? "V moji karieri ni bilo veliko povezanih sezon, kjer vmes ne bi bilo poškodb. Pri 23, 24 letih jih je bilo res veliko in sledila so dolga obdobja odsotnosti. Zdravje je na prvem mestu. V zadnjem času sem res veliko naredila in počutim se dobro. Leta pri tem ne povzročajo dodatnega pritiska, to jemljem zgolj kot spodbudo. Veliko sem prestala, imam veliko izkušenj in vem, kaj je dobro zame."

In kako Polona gleda na leto 2020, v katerem je zaradi pandemije odigrala zgolj 21 dvobojev?

"Lani sem spremenila svoj pristop na vseh področjih; ne samo v tenisu, pač pa tudi v življenju nasploh. Včasih je treba tudi potrpeti in kaj pogoltniti. Vsaka stvar ima svoj cikel in se odvija tako, kot se mora. To je bilo res leto, pod katerega lahko potegneš črto. Zelo sem hvaležna za to, da smo ostali zdravi, kar je bilo ob vsem skupaj najpomembnejše," je v tem našla tudi nekaj dobrega.

Mariborčanka je v preteklem letu odigrala tudi nekaj odmevnih tekem, kot je bila tista proti Simoni Halep na WTA-turnirju v Pragi. "Igrati proti najboljšim je zame velik izziv, saj si želim dokazati, da sem tega sposobna. Včasih v teh tekmah še iščem konstanto, da od začetka do konca odigram enako. To je nekaj, s čimer smo se veliko ukvarjali, zato sem glede te in naslednjih sezon še zelo pozitivna. Veselim se napredka, ki sem ga naredila, in lahko rečem, da sem kar ponosna nase," je zadovoljna s prikazanim.

Polona je trenutno v štirinajstdnevni obvezni karanteni, ki jo s partnerjem in trenerjem Željkom Krajanom preživljata v hotelski sobi. In kaj jo čaka potem?

"Pred odprtim prvenstvom Avstralije nameravam odigrati še en pripravljalni turnir v Melbournu. Upam, da v kratkem dobimo zeleno luč, da lahko začnemo trenirati. Možnosti za to so tu v sobi res omejene. Veselim se izhoda na svež zrak, da lahko še malce potreniram. Pred začetkom tega grand slama me čaka še kar nekaj dela, da popravim določene stvari. Verjamem, da lahko v zadnjih dveh tednih pred odprtim prvenstvom Avstralije v svoji igri še marsikaj izboljšam."

Članki iz rubrike