stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 25.08.2020 19:37:48

Bedeneta v 3. krogu mastersa v New Yorku izločil peti igralec sveta

Sportida
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izpadel v tretjem krogu serije masters Cincinnati, ki poteka v New Yorku. Po uri in devetih minutah igre ga je v boju za četrtfinale 4,2 milijona dolarjev vrednega turnirja s 6:3 in 6:3 premagal Rus Danil Medvedjev, peti igralec svetovne lestvice.

Enaintridesetletni Bedene, ki na lestvici ATP zaseda 61. mesto, je dvoboj osmine finala začel s servisom, vendar se je že v uvodu prvega niza znašel v zaostanku, ki ga je Rus izkušeno izkoristil do konca, četudi pri tem ni imel lahkega dela. A Ljubljančan, ki se je nekajkrat približal, svojih priložnosti ni privedel do preobrata.

Prvi niz je po 33 minutah tako pripadel petemu igralcu sveta. V drugem nizu je bila odločilna četrta igra, ki jo je na servis Bedeneta dobil Danilov. Rus je nato povedel s 5:2. Bedene je nato na svoj servis prepričljivo dobil igro, Rus pa prav tako gladko svojo servisno igro, zadnjo na tekmi.



Bedene je tako klonil po štirih zmagah na turnirju. Po dveh slavjih v kvalifikacijah je na glavnem turnirju najprej premagal 18. igralca sveta, Cristiana Garina iz Čila, sinoči v drugem pa še Američana Taylorja Fritza, 24. igralca svetovne lestvice.

Na turnirju slovenske barve zastopa še Andreja Klepač, ki je sinoči skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko v drugem krogu dvojic s 6:3 in 6:4 ugnala Američanki Jennifer Brady in Caroline Dolehide. Klepačeva in Hradecka sta se tako uvrstili v četrtfinale.

Značke: tenis, aljaž-bedene

Članki iz rubrike