mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.08.2020 20:04:13

Bedene uspešen tudi v drugem krogu na mastersu v New Yorku

Profimedia
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v drugem krogu na turnirju serije masters Cincinnati, ki poteka v New Yorku, po uri in tri četrt igre ugnal Američana Taylorja Fritza, 24. igralca svetovne lestvice. Izid je bil 7:6 (5) in 7:5.

V tretjem krogu, osmini finala 4,2 milijona dolarjev vrednega turnirja, se bo Bedene pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki je izločil Američana Marcosa Girona.

Enaintridesetletni Bedene, ki na lestvici ATP zaseda 61. mesto, je uvodni niz dobil v podaljšani igri, v drugem pa je pri vodstvu s 5:4 na servis tekmeca povedel s 30:0. Vendar je Američan izenačil najprej po točkah, nato pa še v nizu na 5:5.

Ljubljančan je v 11. igri po svojem začetnem udarcu brez izgubljene točke znova povedel s 6:5. V naslednji igri je Bedene tekmeca ulovil na 30:30 po dvojni napaki, takoj nato pa prišel do prve žogice za zmago.

Američan je z drugim servisom izenačil, nato pa je Slovenec drugo priložnost za "break" in zmago izkoristil in vnovič slavil na tem turnirju.



Bedene je po dveh zmagah v kvalifikacijah dobil še drugo igro na glavnem turnirju. V prvem krogu je sinoči premagal je 18. igralca sveta, Cristiana Garina iz Čila, s 6:4, 6:7 in 6:0.

Nocoj igra še Andreja Klepač, ki se bo skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko v drugem krogu dvojic pomerila z Američankama Jennifer Brady in Caroline Dolehide.

* Izid, 2. krog:
Aljaž Bedene (Slo) - Taylor Fritz (ZDA) 7:6 (5), 7:5.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike