900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

tu
tu
0 06.08.2020 12:43:54

Zala U16: Nezaustavljivi Artnak na 5 tekmah izgubil le 8 iger, Pia Petelinšek najboljša v Velenju

V preteklem vikendu so bili znova aktivni tudi tenisači in tenisačice v starostni kategoriji Zala U16. V Portorožu je z zbiranjem lovorik nadaljeval letos zares izjemni Bor Artnak, v Velenju, kjer so se merila dekleta, pa je največ pokazala Pia Petelinšek, ki je bila v finalu boljša od Zale Vnuk.

V Velenju se je zbralo 14 deklet, kar je prvima nosilkama Pii Petelinšek (ŽTK Maribor) in Karin Dirnbek (TK Krško) omogočilo, da sta bili brez boja uvrščeni v četrtfinale. Dirnbekova je v tesnem boju za polfinale ugnala Nalo Kovačič (ŽTK Maribor), mesto v nedeljskem polfinalu pa so si uspele priigrati še Pia Petelinšek, Erika Manevska (TK Spin Medvode) in Zala Vnuk (TK Talent).

Vnukova je že v soboto odigrala dva zahtevna obračuna, a kljub temu v nedeljo našla dovolj moči za zmago proti Dirnbekovi. Predstavnica TK Talent je bila boljša z 2:6, 6:1 in 6:4, v drugem polfinalu pa je Petelinškova prepričljivo s 6:1 in 6:1 ugnala Manevsko. Za finalni obračun je več energije ostalo Petelinškovi, ki je Vnukovo premagala s 6:4 in 6:2 ter tako upravičila vlogo 1. nosilke.

Značke: tenis, šport

Članki iz rubrike