kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

au
au
27 06.08.2020 07:33:00

Huda preizkušnja za nekdanjo slovensko atletinjo: čez noč je ostala hroma, zdravniki so odkrili zelo redko bolezen

m24.si
Alenka Bikar je v pogovoru za Sportal razkrila boj z redko avtoimuno boleznijo.

Alenke Bikar se iz aktivnih športnih let spominjamo predvsem kot odlične sprinterke , vedno nasmejane atletinje, ki je po končani športni poti sedela tudi v poslanskih klopeh. Zdaj pa se, kot poroča Sportal, Bikarjeva bori z redko avtoimuno boleznijo Neuromyelitis optica (NMO), zaradi katere je skoraj čez noč ostala hroma in se je morala znova učiti hoditi. 

V času koronavirusa so se pojavili prvi znaki, v desni nogi je občutila čuden občutek, mesec dni kasneje so nastopile še težave v levi nogi. Dolgo časa je trajalo, da so zdravniki ugotovili, kaj je narobe z njo. "Sama pri sebi sem čutila, da nekaj ni v redu, in rekla, da v takšnem stanju ne grem domov. Ortoped me je še enkrat poslal na nevrološko kliniko. Takrat je bila moja noga že povsem nefunkcionalna. Niti stopiti nisem mogla nanjo. Videli so, da je zadeva resna. Še enkrat sem šla na magnetno resonanco. Takoj so me hospitaliziral in po nadaljnjih preiskavah ugotovili, kaj je narobe," je razkrila Bikarjeva. Zdravniki so povedali, da ima vnetje hrbtenjače in in da gre za avtoimuno bolezen, pri kateri je rehabilitacija zelo dolgotrajna.

A Bikarjeva se je rehabilitacije lotila z ogromno vneme in odločena, da bo to bitko dobila tudi s pomočjo družinskih članov. "Drugega mi ne preostane. Borim se vsak dan posebej in moram povedati, da so me krči, s katerimi se spopadam zadnje dneve, nekoliko utrudili. Še vedno upam, da se bo vse rešilo, ne glede na to, koliko časa bo trajalo," je dodala Bikarjeva.

Članki iz rubrike