Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.08.2020 22:02:30

Kaja Juvan le še zmago oddaljena od glavnega turnirja v Palermu

Jurij Kodrun
Ljubljančanka Kaja Juvan je le še zmago oddaljena, da kot tretja Slovenka nastopi v glavnem delu prvega teniškega WTA turnirja po petmesečni pavzi zaradi koronske pandemije. V drugem krogu kvalifikacij v Palermu je premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse, 177. igralko sveta.

Devetnajstletna Juvanova je enako kot v prvem krogu izgubila prvi niz, nato pa po uri in 38 minutah slavila z 2:6, 6:1 in 6:2.

Juvanovo, 121. na lestvici WTA in sedmo nosilko kvalifikacij, v zadnjem krogu kvalifikacij v ponedeljek po 16. uri čaka domačinka Martina Trevisan (153.).



V Palermu, kjer se udeleženke potegujejo za dobrih 200.000 dolarjev nagradnega sklada, sta v glavnem žreb neposredno uvrščeni Polona Hercog (45.) in Tamara Zidanšek (71.). Prva nosilka je Hrvatica Petra Martić (15.), druga je Čehinja Marketa Vondroušova (18.), tretja pa Grkinja Maria Sakkari (20.).

Žreb je določil, da se bo Hercogova v ponedeljek popoldan srečala z 19-letno Italijanko Elisabetto Cocciaretto (157.), ki je dobila povabilo organizatorja, Zidanškovo pa v torek verjetno čaka dvojni spored. V prvem krogu med posameznicami bo igrala s kvalifikantko, med dvojicami pa bo moči združila z Nizozemko Arantxo Rus.

Članki iz rubrike