Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

tu
tu
0 06.08.2020 12:42:52

Kavčič še drugič najboljši na Kodeljevem, do naslova še Falknerjeva

Prvi avgustovski vikend je postregel z novim članskim odprtim prvenstvom. Še drugič v manj kot dveh mesecih se je na igriščih TD Slovan naslova veselil Blaž Kavčič, medtem ko je v ženski konkurenci največ pokazala Živa Falkner.

Tretje člansko odprto prvenstvo v poletnem delu sezone 2020 bi se moralo odvijati v Novi Gorici, a je prišlo do zamenjave gostitelja. Še drugič v manj kot dveh mesecih so se tako člani kot tudi članice za naslov merili na igriščih TD Slovan, kjer se je članska posadka predstavila že sredi meseca junija.

Že v uvodnem kolu smo bili priča izjemno zanimivemu obračunu Maja Tomca (TK Max LJ) in Žige Kovačiča (TK Terme Ptuj), ki sta se nedavno predvsem s predstavami v dvojicah izkazala tudi na članskem državnem prvenstvu. Po dveh tesnih nizih se je zmage s 7:6(4) in 6:4 veselil Tomac, kateremu je zmaga vlila dodatne samozavesti. To je znal dobro unovčiti v naslednjih dveh obračunih, po katerih si je priboril polfinalni dvoboj s Kavčičem.

V polfinalu je Kavčič upravičil vlogo favorita in Tomca ugnal s 6:0 in 6:4. V spodnjem delu žreba sta se za finalno vstopnico med seboj pomerila Blaž Vidovič in 2. nosilec turnirja Jan Kupčič (oba TK Terme Ptuj). Zmage s 7:5 in 6:3 se je veselil Vidovič, ki nato v finalu ni uspel presenetiti izkušenega Kavčiča. 33-letni Ljubljančan je finalni obračun dobil z rezultatom 6:2 in 6:1 ter se tako veselil nove turnirske zmage.



Falknerjeva najboljše prihranila za konec
Kljub temu, da so se nekatere najboljše Slovenke že vrnile na WTA turnejo, smo obilo dobrega tenisa spremljali tudi v ženski konkurenci. Že v 1. kolu je 1. nosilko turnirja Hano Bečirovič-Novak (ŽTK Maribor) po pravi drami presenetila Eva Muller-Uhan (TC Ljubljana), za las pa je celo kožo v dvoboju proti Pii-Mariji Rebec (TC Ljubljana) odnesla 2. nosilka Noka Jurić (ŽTK Maribor).

Jurićeva je nato v četrtfinalu naletela na razpoloženo Falknerjevo, ki je kasneje v polfinalu odpravila še do tedaj prepričljivo Kristino Novak (TK Radomlje). V finalu je Falknerjevi nasproti stala Anali Kočevar, ki je na poti do zadnje stopničke na igrišču prebila veliko več časa kot Falknerjeva. To je slednja znala izkoristiti in nasprotnici v finalu dopustila le eno igro.

Značke: tenis, šport

Članki iz rubrike