atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 21.05.2020 17:59:30

Đoković prvo ime prvenstva vzhodne Evrope, nastopili bodo tudi Slovenci

Reuters
Nekdanji srbski teniški igralec Janko Tipsarević bo v Beogradu s svojo akademijo organiziral prvenstvo vzhodne Evrope, ki se bo začelo 15. junija.

Kot je za srbski Sport Klub povedal Goran Ivanišević, trener teniškega asa Novaka Đokovića, bo na turnirju bržčas nastopil tudi prvi igralec sveta. Nastop je danes potrdil tudi Aljaž Bedene.

Koronavirusna pandemija je prečrtala načrte tudi teniškim igralcem, profesionalni turnirji pod okriljem združenj ATP, WTA in ITF so prepovedani do konca julija. Zato številni igralci iščejo alternative, da ohranjajo pripravljenost za jesenski del sezone.

Tudi najboljša slovenska igralca Aljaž Bedene in Polona Hercog sta danes povedala, da so ju povabili na beograjski turnir.


Bedene je prek videokonference, ki so jo ob rob dobrodelnemu turnirju pripravili najboljši slovenski igralci, partner dogodka pa je Teniška zveza Slovenije, nastop v Srbiji potrdil in povedal, da ga ima v načrtu, tudi Hercogova je dejala, da jo turnir zanima.

"Za zdaj Janku sicer nisem še povsem potrdila nastopa, a me zanima in mislim, da bo dober 'event', če se ga bo le dalo izpeljati," je dejala najboljša Slovenka.

Med številnimi znanimi imeni svetovnega tenisa, Ivanišević je dejal, da se bo v Beogradu verjetno predstavil tudi najboljši igralec sveta Đoković, bo zaigrala tudi Dalila Jakupović.

Nastop na tako imenovanem prvenstvu vzhodne Evrope so poleg Jakupovićeve za zdaj že potrdili tudi Dušan Lajović, Damir Džumhur, Danka Kovinić, Nikoloz Basivašvili, Patricia Maria Tio, Viktor Troicki, Dimitar Kuzmanov, Jasmine Paolini, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Irina Camelia Begu, Jana Fett in drugi.

Članki iz rubrike