Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

sta
sta
0 27.04.2020 17:25:05

Boris Becker v ODPRTEM PISMU Agassiju, ki bo dopolnil 50 let: 'Tvoji ženi sem poslal poljub ..."

Reuters
Nekdanji odlični ameriški teniški igralec Andre Agassi se bo v sredo srečal z abrahamom.

Ob tem so osemkratnemu zmagovalcu turnirjev velike četverice nekateri zdajšnji in nekdanji teniški igralci že izrekli voščilo, med njimi tudi Nemca Alexander Zverev in Boris Becker.

Za Zvereva je Agassi vzor. "Spremljal sem ga celotno moje otroštvo. Vedno sem bil velik Agassijev navijač, vedno sem nosil tudi piratsko rutko, tako kot on," je sedmi igralec sveta povedal nemški tiskovni agenciji dpa. Pred nekaj leti je imel tudi priložnost trenirati z njim in ohranila sta dobre odnose. "Imam njegovo številko in če potrebujem nasvet, se obrnem nanj," je povedal 23-letnik.

"Želim mu vse najboljše in upam, da ima pred seboj še 50 let," pa je Agassiju, ki ima zmago z vseh štirih grand slamov, za rojstni dan zaželel Zverev.

Becker, ki je prav tako osvojil vse štiri največje turnirje in ima v lasti en grand slam več kot Američan, pa je Agassiju voščil v odprtem pismu, objavljenem v Bild am Sonntag.

"Popolnoma bom odkrit. Ko si se pojavil v profesionalnem svetu tenisa, te sprva nisem jemal resno in ostali so čutili isto. Tvojih strganih kavbojk, dolgih pobarvanih las in uhanov nisem mogel jemati resno," Beckerjeve besede povzema World Today.

Vendar si je Agassi, ki je od leta 2001 poročen z nekdanjo nemško teniško igralko in zvezdnico Steffi Graf, s katero imata dva otroka, potem spoštovanje prislužil na igrišču.

agassi shields
Andre Agassi in Brooke Shields
Profimedia


"Oba sva razumela, da tenisa ne igraš samo eden proti drugemu, ampak tudi za občinstvo," je zapisal 52-letni Becker in razkril prigodo iz njunega polfinalnega dvoboja iz Wimbledona 1995. Agassi, takrat prvi igralec sveta, je dobil prvi niz. "To je bilo skoraj sramotno zame. Zato sem Brooke Shields, tvoji nekdanji ženi, ki je sedala v občinstvo, po zraku poslal poljub. To sem naredil spontano, a bil sem tako jezen, da sem še vedno lahko spreobrnil izid," je med drugim v pismu zapisal Becker, ki je na koncu tisti dvoboj dobil s 3:1.

Becker sicer obžaluje, da Agassi, ki je pred leti razburkal javnost z objavo svoje avtobiografije z naslovom Open, svojega znanja ne deli s širšo javnostjo. "Mladi talenti bi se lahko veliko naučili od tebe. Ker, ko Andre Agassi govori o tenisu, poslušaš."

agassi
Reuters

Članki iz rubrike