Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

tu
tu
0 14.01.2020 12:58:19

AVSTRALIJA: Pretresljiva izpoved slovenske tenisačice, zavest izgubil tudi pobiralec žogic: Mislila sem, da ...

Reuters
Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je ponoči začela kvalifikacije na prvem grand slamu sezone, OP Avstralije, čeprav se dim in posledično močno onesnažen zrak zaradi požarov na peti celini še ni razkadil. Jakupovićeva je proti Stefanie Vögele vodila s 6:4 in 5:6, ko dvoboja zaradi napada kašlja in težav z dihanjem ni mogla nadaljevati.

Številne igralke in trenerji so Jakupovićevi stopili v bran in pozvali organizatorje, da v takšnih razmerah ni mogoče igrati.

Tudi Jakupovićeva je na novinarski konferenci po dvoboju potrdila, da je imela težave zaradi močno onesnaženega zraka; izmerjena kakovost zraka v Melbournu je danes zaradi požarov najslabša na svetu, mesto ovija dimni oblak. Osemindvajsetletnica je okrcala prireditelje, zakaj so dovolili igrati dvoboje v teh katastrofalnih razmerah.

"Mislim, da to ni pošteno do nas, igralk, poleg tega zagotovo ni zdravo," je dejala Jakupovićeva in dodala, da je bila pravzaprav zelo presenečena, saj je bila prepričana, da danes zaradi slabih razmer ne bo kvalifikacij.


"Mislila sem, da danes ne bomo igrali, a na koncu nisem imela izbire. Bolje bi bilo, če bi počakali do jutri, morda bo kakovost zraka vsaj malo boljša. Organizatorji imajo še vedno dovolj časa do začetka glavnega turnirja," je še dejala slovenska igralka, ki je na igrišču zdržala malo manj kot dve uri.

"Bilo je res slabo. Še nikoli nisem doživela česa podobnega in zelo sem bila prestrašena. Strah me je bilo, da bom izgubila zavest in padla. Zato sem pokleknila na tla. Ker nisem mogla več hoditi. Ko sem bila na tleh, sem lažje prišla do nekaj zraka," je grozljivo izkušnjo še opisala Jakupovićeva, ki je potrebovala kar nekaj časa, da je prišla k sebi.

Do težav, povezanih s premočno onesnaženim zrakom, je prišlo tudi pozneje na dvoboju Slovenca Blaža Kavčiča in Britanca Joya Clarka. Med dvobojem, ki ga je Kavčič dobil s 7:6, 3:6 in 6:2, se je namreč zgrudil eden od otrok, pobiralcev žogic.

Oba igralca sta prekinila igro in otroku nemudoma priskočila na pomoč, še pišejo avstralski mediji, pozneje pa je zanj poskrbela zdravniška služba.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike