nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

hamo, tribute-2-love Odkrito.si

Kako znano ... Izpoved lažnivca, ki trdi in ...

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

STA
STA
0 13.01.2020 20:20:44

Goljufivi dvigalci uteži z OI v Londonu spet v strahu za medalje

Reuters
Dvigalci uteži, ki so si v preteklosti do dobrih dosežkov pomagali na nedovoljen način, so doživeli nov udarec. Krovna zveza za dviganje uteži (IWF) je namreč sporočila, da preiskuje še tri sume dopinških prekrškov z olimpijskih iger v letih 2008 in 2012. Dva osumljenca sta na OI dobila medalji.

Vnovična testiranja starih vzorcev so pokazala, da so si na igrah v Pekingu 2008 in Londonu 2012 vsaj še trije športniki pomagali na prepovedan način, je sporočila zveza. Romunoma Razvanu Martinu in Roxani Cocos, ki sta osvojila bron oziroma srebro v kategoriji do 69 kilogramov, grozi odvzem medalj, če bo zveza v preiskavi potrdila zlorabo.

Tretji sporni dvigalec je Turek Erol Bilgin, ki pa ni med dobitniki medalj. IWF bo primere preiskala v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem. Pri novi analizi vzorcev so pri vseh treh našli sledi prepovedanih anaboličnih steroidov.

Ti trije primeri so le zadnji v množici podobnih. V tej športni panogi so, potem ko so v zadnjih letih znova analizirali številne stare vzorce, kot dopinške prekrškarje razkrili že več kot 50 udeležencev olimpijskih iger pred 12 in osmimi leti.

Značke: šport, doping

Članki iz rubrike