3_rebeka dremelj Svet24.si

Rebeka Dremelj pravi, da zdaj prihaja čas za ...

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

ugrizi posteljne stenice Svet24.si

Pošasti iz teme: vampirski ugriz posteljne ...

roman-miklavčič, grosuplje, umor, industrijska-cona Svet24.si

Po sledeh tragedije v Grosupljem: Vsi obrazi ...

kitajc Dobra karma

25. 1.: kitajsko novo leto! Kaj prinaša kovinska ...

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Dobri zdravnik tudi v zasebnem življenju pravi ...

Luka Žvižej Njena.si

Legenda slovenskega rokometa na plesnem parketu

STA
STA
0 13.01.2020 20:20:44

Goljufivi dvigalci uteži z OI v Londonu spet v strahu za medalje

Reuters
Dvigalci uteži, ki so si v preteklosti do dobrih dosežkov pomagali na nedovoljen način, so doživeli nov udarec. Krovna zveza za dviganje uteži (IWF) je namreč sporočila, da preiskuje še tri sume dopinških prekrškov z olimpijskih iger v letih 2008 in 2012. Dva osumljenca sta na OI dobila medalji.

Vnovična testiranja starih vzorcev so pokazala, da so si na igrah v Pekingu 2008 in Londonu 2012 vsaj še trije športniki pomagali na prepovedan način, je sporočila zveza. Romunoma Razvanu Martinu in Roxani Cocos, ki sta osvojila bron oziroma srebro v kategoriji do 69 kilogramov, grozi odvzem medalj, če bo zveza v preiskavi potrdila zlorabo.

Tretji sporni dvigalec je Turek Erol Bilgin, ki pa ni med dobitniki medalj. IWF bo primere preiskala v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem. Pri novi analizi vzorcev so pri vseh treh našli sledi prepovedanih anaboličnih steroidov.

Ti trije primeri so le zadnji v množici podobnih. V tej športni panogi so, potem ko so v zadnjih letih znova analizirali številne stare vzorce, kot dopinške prekrškarje razkrili že več kot 50 udeležencev olimpijskih iger pred 12 in osmimi leti.

Značke: šport, doping

Članki iz rubrike