ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

poroka, koronavirus Svet24.si

Kacin žuga z drastičnim ukrepom: »Če rečeš ...

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

ograja, žičnata ograja Svet24.si

Afera žičnata ograja: Brez obtožnice v pozabo

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

STA
STA
0 13.01.2020 20:20:44

Goljufivi dvigalci uteži z OI v Londonu spet v strahu za medalje

Reuters
Dvigalci uteži, ki so si v preteklosti do dobrih dosežkov pomagali na nedovoljen način, so doživeli nov udarec. Krovna zveza za dviganje uteži (IWF) je namreč sporočila, da preiskuje še tri sume dopinških prekrškov z olimpijskih iger v letih 2008 in 2012. Dva osumljenca sta na OI dobila medalji.

Vnovična testiranja starih vzorcev so pokazala, da so si na igrah v Pekingu 2008 in Londonu 2012 vsaj še trije športniki pomagali na prepovedan način, je sporočila zveza. Romunoma Razvanu Martinu in Roxani Cocos, ki sta osvojila bron oziroma srebro v kategoriji do 69 kilogramov, grozi odvzem medalj, če bo zveza v preiskavi potrdila zlorabo.

Tretji sporni dvigalec je Turek Erol Bilgin, ki pa ni med dobitniki medalj. IWF bo primere preiskala v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem. Pri novi analizi vzorcev so pri vseh treh našli sledi prepovedanih anaboličnih steroidov.

Ti trije primeri so le zadnji v množici podobnih. V tej športni panogi so, potem ko so v zadnjih letih znova analizirali številne stare vzorce, kot dopinške prekrškarje razkrili že več kot 50 udeležencev olimpijskih iger pred 12 in osmimi leti.

Značke: šport, doping

Članki iz rubrike