zdravko škender Svet24.si

Priljubljeni hrvaški glasbenik se je moral ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Je Meghan Markle s tem skušala zasenčiti Kate ...

minimalna plača, plača, gotovina, kovanci Svet24.si

Da ne bo nesporazumov: tako se pravilno izplačuje...

kuža in mucek Dobra karma

Imena živalim razkrivajo njihov pravi značaj: ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne zapeljiva v kopalkah

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

STA
STA
0 13.01.2020 21:06:27

Zanesljiva zmaga Mariborčank

Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 12. kroga srednjeevropske lige premagale Bimal-Jedinstvo Brčko s 3:1 (17, -13, 8, 11).

* Dvorana Lukna, gledalcev 150, sodnika: Brlas, Stipaničev (Hrvaška).
* Nova KBM Branik: Milošič, Košenina, Bračko, Stojiljković, Šijanec, Kramberger, Sobočan, Pintar, Galič, Lorber, Krajnc.
* Bimal-Jedinstvo Brčko: Biberdžić, KLenjalo, Radović, Vukoje, Karač, Dragović, Popović, Vajdova, Kojić, Mitrović.

Mariborčanke so v zgoščenem urniku tekmovanj zmagale še tretjič v petih dneh. Konec prejšnjega tedna so v zaostali tekmi DP zanesljivo premagale Grosuplje, potem so v soboto v srednjeevropski ligi v gosteh premagale Gen-I Volley, danes pa so bile v tem tekmovanju na domačem terenu boljše še od ekipe iz Brčkega.

Čeprav je ta ekipa na lestvici ena od najbližjih zasledovalk Mariborčank, so Slovenke dosegle že deseto zmago v nizu v regionalnem tekmovanju ter si že zagotovile prvo mesto po rednem delu.Domače odbojkarice so v treh od štirih nizov prevladovale, le v drugem so pobudo prepustile gostjam, ki so nepričakovano lahko prišle do osvojenega niza.

A potem so domače prešle na scenarij iz prvega niza, ki so ga dobila s 25:17. V tretjem je bil začetek še boljši, po vodstvu z 9:1 in 15:2 pa je bilo hitro jasno, da bodo gostje morale priložnost iskati v četrtem nizu, saj se je tretji ekspresno končal z izidom 25:8.

Toda domače niso popuščale, poletno igro iz tretjega niza so znale prenesti v četrtega in začetek je bil povsem enak: vodstvo z 11:2, ko so se gostje že praktično predale. Mariborčanke so z dobrimi servisi, učinkovitim napadom in blokom brez težav nadzorovale tekmice, jim dovolile nekaj več točk kot v nizu pred tem, vseeno pa po uri in pol hitro končale tekmo s 25:11 v četrtem nizu.

Zdaj jih spet čaka domača scena, v petek bodo v polfinalu zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja igrale proti Luki Koper.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike