Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 14.01.2020 08:27:15

GROZLJIVI PRIZORI iz Avstralije! Slovenska igralka se je ZGRUDILA na igrišču, podrobnosti ŠOKIRAJO (video)

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je ponoči začela kvalifikacije na prvem grand slamu sezone, OP Avstralije, čeprav se dim in posledično močno onesnažen zrak zaradi požarov na peti celini še ni razkadil. Jakupovičeva je proti Stefanie Vögele vodila s 6:4 in 5:6, ko dvoboja zaradi napada kašlja in težav z dihanjem ni mogla nadaljevati.

Takoj po dvoboju sicer še ni moč trditi, da je bil za njene težave z dihanjem kriv močno onesnažen zrak, a številne igralke in trenerji so Jakupovičevi stopili v bran in pozvali organizatorje, da v takšnih razmerah ni moč igrati.

Po več mesecih katastrofalnih požarov na peti celini, se je kakovost zraka v Melbournu močno poslabšala in postala ena najslabših na svetu, avstralske oblasti so jo označile za "tvegano za zdravje". Prebivalcem so mestne oblasti Melbourna naložile, naj ostanejo doma, zapirajo okna in vrata in domačim ljubljencem močno omejijo gibanje na prostem.



A organizatorji prvega grand slama sezone so zatrdili, da spremljajo kakovost zraka in da imajo sodniki dvobojev moč, da zaustavijo dvoboje, da bi zaščitili zdravje igralcev. "Treninge smo začasno zaustavili zaradi slabe kakovosti zraka. A pogoji se izboljšujejo, spremljamo jih ves čas," so danes zjutraj po lokalnem času sporočili organizatorji.

"Ne najboljša kakovost zraka v #Melbourne to jutro," je vitnil Patrick Mouratoglou, trener prve dame tenisa Serene Williams, ob fotografiji mesta, zavitega v smog. A prvi dan kvalifikacij so vseeno začeli, sicer malo pozneje, kot je bilo predvideno, nato pa je za nove pomisleke poskrbela Jakupovičeva, 180. igralka z lestvice WTA, ko je med dvobojem doživela resen napad kašlja in zaradi težav z dihanjem po vodstvu z 1:0 v nizih predala dvoboj proti švicarski tekmici.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike