favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 31.10.2019 15:40:52

Iz rdeče skupine napredujeta Bartyjeva in Benčičeva

Reuters
V rdeči skupini zaključnega teniškega turnirja za dekleta v Shenzhenu sta si polfinale po zmagah v tretjem krogu zagotovili prva igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, in Švicarka Belinda Benčič. Bartyjeva je premagala Čehinjo Petro Kvitovo, Nizozemka Kiki Bertens pa je po izgubljenem prvem nizu, na začetku drugega dvoboj predala Benčičevi.

Bartyjeva si je zmago v rdeči skupini in napredovanje v polfinale zagotovila s prepričljivo zmago s 6:4 in 6:2 nad Kvitovo. To je bil njun peti letošnji dvoboj, Avstralka pa je zmagala še tretjič zapored in tako zdaj v medsebojnih dvobojih vodi s 4:3.

V prvem nizu sta bili odločilni peta in šesta igra. V peti je Kvitova izgubila igro na svoj servis, v naslednji pa ni uspela izkoristiti treh priložnosti za izenačitev izida. V drugem nizu je Bartyjeva takoj na začetku povedla s 4:0 in mirno pripeljala dvoboj do končne zmage.

Triindvajsetletna Bartyjeva prvič nastopa na zaključnem turnirju sezone, mesto med najboljšimi štirimi pa si je zagotovila z zmagama nad Benčičevo in Kvitovo, proti Bertensovi, ki je na turnirju zamenjala poškodovano Japonko Naomi Osaka, pa je izgubila po treh nizih.

Bartyjeva, ki bo sezono končala na prvem mestu teniške lestvice WTA, je po Samanthi Stosur in letu 2011 postala prva Avstralka, ki se je na zaključnem turnirju prebila iz skupine.

Drugi četrtkov dvoboj med Benčičevo in Bertensonovo je dobila Švicarka, potem ko je Nizozemka na začetku drugega niza pri izidu 1:0 za Benčičevo, ki je prvi niz dobila s 7:5, dvoboj zaradi slabega počutja predala.



Benčičeva, ki do uvrstitve med osem najboljših prišla z zmago na zadnjem turnirju sezone v Moskvi, si je tako zagotovila drugo mesto v skupini in napredovanje v polfinale. Benčičeva, ki je pred tem na turnirju v Shenzhenu premagala tudi Kvitovo, je v četrtem medsebojnem dvoboju prišla do prve zmage proti Nizozemki.

V vijolični skupini, kjer bo zadnji krog v petek, pa si je branilka naslova Jelina Svitolina iz Ukrajine že zagotovila polfinale, v katerem bo igrala proti Benčičevi, medtem ko bo drugo polfinalistko dal dvoboj med Romunko Simono Halep in Čehinjo Karolino Pliškovo. Zmagovalka se bo v polfinalu pomerila z Bartyjevo.

* Izida, rdeča skupina:
- 3. krog:
Ashleigh Barty (Avs/1) - Petra Kvitova (Češ/6) 6:4, 6:2
Belinda Benčič (Švi/7) - Kiki Bertens (Niz/9) 7:5, 1:0, predaja.

Značke: tenis, wta, turnir

Članki iz rubrike