Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.08.2019 23:31:06

Hercogova v prvem krogu igrala skoraj dve uri in pol, zmagala je ...

Reuters
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je hitro poslovila od zadnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

V prvem krogu je morala priznati premoč 35. igralki sveta, domačinki Danielli Collins, ki je po dveh urah in 26 minutah igre slavila s 6:3, 4:6 in 6:4.

Za 28-letno Hercogovo, 57. igralko z lestvice WTA, je bil to jubilejni deseti nastop na US Opnu in hkrati sedmi poraz v prvem krogu. Le trikrat je uspešno preskočila uvodno oviro, kar pomeni, da je zdaj Flushing Meadows njeno najmanj priljubljeno prizorišče grand slamov.



Slovenija ima po porazih Hercogove in Tamare Zidanšek, ki je v ponedeljek v treh nizih izgubila proti Hrvatici Petri Martić, le še enega predstavnika v konkurenci posameznikov. Aljaž Bedene se bo danes ponoči pomeril s Slovakom Jožefom Kovalikom.

Branilka naslova in prva dama svetovnega tenisa Japonka Naomi Osaka je šele v treh nizih strla odpor Rusinje Ane Blinkove (6:4, 6:7, 6:2), v prvem krogu pa sta se od nosilcev poslovila mladi Grk Stefanos Tsitsipas, ki ga je v štirih nizih (6:4, 6:7, 7:6, 7:5) premagal Rus Andrej Rublev, ter Španec Roberto Bautista-Agut, ki je izgubil maratonski dvoboj s Kazahstancem Mihajilom Kukuškinom (3:6, 6:1, 6:4, 3:6, 6:3).

Značke: tenis, polona-hercog

Članki iz rubrike