Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.08.2019 09:18:13

Đoković, Federer in Williamsova zanesljivo čez prve ovire

Profimedia
V New Yorku se je v ponedeljek začelo odprto prvenstvo ZDA z nagradnim skladom 57,238 milijona dolarjev. Prvi teniški igralec sveta, Srb Novak Đoković, tretji nosilec Švicar Roger Federer in ameriška teniška zvezdnica Serena Williams v prvem krogu niso imeli težav in so se zanesljivo uvrstili v nadaljevanje zadnjega grand slama sezone.

Đoković je po uri in 52 minutah premagal Španca Roberta Carballesa Baena s 6:4, 6:1 in 6:4 in se bo v drugem krogu pomeril z Argentincem Juan Ignaciom Londerom.

"S svojo predstavo sem precej zadovoljen in veselim se naslednjega dvoboja," je povedal branilec naslova v New Yorku.

Je pa imel Federer nekaj težav, saj je presenetljivo po 36 minutah izgubil prvi niz s 4:6 proti Indijcu Sumitu Nagalu, 190. igralcu sveta. Švicar se je potem prebudil, dobil naslednje tri nize s 6:1, 6:2 in 6:4 in prišel do 1224 zmage v karieri.

"Danes sem igral kot moja brada. Bil sem zarjavel," je po koncu dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. V drugem krogu ga čaka igralec iz Bosne in Hercegovine Damir Đumhur.

Veliko zanimanja je uvodni dan požel dvoboj med nekdanjima številkama ena ženskega tenisa Williamsovo in Rusinjo Mario Šarapovo. Američanka, šestkratna zmagovalka OP ZDA, ni imela težav, zmagala je po zgolj 59 minutah igre s 6:1 in 6:1. To je že devetnajsta zmaga Williamsove nad Šarapovo, ki je v karieri osvojila pet turnirjev velike četverice, zdaj pa zaseda 87. mesto na lestvici WTA.



Sedemintridesetletna Williamsova, ki jo v drugem krogu čaka rojakinja Caty McNally, je priznala, da se je na dvoboj z Rusinjo posebej pripravljala. "Na vsakem treningu sem bila zelo osredotočena in vsak trening je bil napet," je povedala Američanka in dodala: "Telo je v redu. Hrbet je veliko bolje. Vesela sem. Turnir bo še zabaven."

Napredovali sta tudi druga in tretja nosilka. Avstralka Ashleigh Barty je bila boljša od Kazahstanke Zarine Dijas z 1:6, 6:3 in 6:2, medtem ko je Karolina Pliškova ukanila rojakinjo Terezo Martincovo s 7:6 (6) in 7:6 (3).

Je pa izpadla 14. nosilka Nemka Angelique Kerber, ki ne najde poti iz krize. Nekdanja prva igralka sveta je po morala treh nizih priznati premoč 54. igralki sveta, Francozinji Kristini Mladenovic s 7:5, 0:6 in 6:4.

V drugi krog se ni uspelo prebiti tudi slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek. Na igriščih Flushing Meadows je bila prvi dan turnirja od Zidanškove boljša Hrvatica Petra Martić, ki je zmagala s 6:4, 4:6 in 6:1.

Danes bosta slovenske barve v posamični konkurenci zastopala še Aljaž Bedene in Polono Hercog. Bedeneta čaka dvoboj s Slovakom Jožefom Kovalikom, Hercogovo pa z Američanko Danielle Collins.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike