horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 26.08.2019 18:01:57

Zürich bo leta 2020 in 2021 edini gostil finale diamantne lige

Profimedia
Letošnja diamantna liga, serija najprestižnejših svetovnih atletskih mitingov, se bo končana v Bruslju 6. septembra, pred tem pa bo prvo finalno tekmovanje 29. avgusta na Letzigrundu v Zürichu. Le slednje prizorišče pa bo v naslednjih dveh letih, 2020 in 2021, gostilo finale diamantne lige, so sporočili iz Mednarodne atletske zveze (Iaaf).

Doslej sta bila finalna dneva dva, tako bo še tudi letos. Na odločitev o zgolj enem prizorišču finala lige je vplivalo tudi dejstvo, da bodo stadion Kralja Baudoin v Bruslju v naslednjih dveh letih prenavljali. Zaključni tekmi 2020 in 2021 bosta tako le na na Letzigrundu, kjer atletski mitingi Weltklasse potekajo od leta 1928 in na katerih je padlo 25 svetovnih rekordov.

Iz Iaaf so med drugim sporočili tudi, da bo prihodnji dve leti na programu 13 mitingov vključno s finalnim, na programu bo skupaj po 12 moških in ženskih disciplin. Na prvih 12 tekmah bo v programu po šest disciplin, ki se bodo neposredno prenašali prek televizije v uri in pol, finalni miting pa se bo z vsemi 24 disciplinami lige odvil v 150 minutah.


Preostale discipline bodo lahko organizatorji pripravili po svojem izboru poljubno izven prenosa in tudi izven stadiona. Prav slednje bo skušala Iaaf z organizatorji pripravljati še v večjem obsegu kot doslej, da bi v mestnih središčih atletiko bolj približala gledalcem.

Diamantna liga je bila ustanovljena leta 2010 in je zamenjala zlato ligo, ki je imela skoraj trikrat manj prizorišč, kot novo tekmovanje. Po mnenju mnogih ljubiteljev atletike je diamantna liga vsako leto izgublja na pomenu.

Iaaf se je zato že lani, skupaj s 14 organizatorji diamantih mitingov, odločila za začetek pogovorov o spremembah, ki bi vodile v boljši status te serije tekmovanj. Posebna delovna skupina je pripravila predlog po posvetovanju z atleti, ljubitelji atletike, mediji in partnerji, ki jih je nato Iaaf tudi potrdila.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike