ženska Dobra karma

Energijska napoved od 26. 2. do 5. 3.: na udaru ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

STA
STA
0 26.08.2019 16:21:49

Irena Avbelj v mednarodni hram slavnih

www.alesfevzer.com
Znana slovenska padalka Irena Avbelj bo 19. oktobra deležna posebne pozornosti: v letalskem muzeju v kalifornijskem Riversidu bo vstopila v mednarodni padalski hram slavnih.

V tovrstni hram slavnih vsako leto vstopi okoli deset oseb, ki so s svojimi izjemnimi dosežki in dejanji zaznamovali športno padalstvo.

Letos je ta čast med drugim doletela nekdanjo telovadko, plavalko in potapljačico iz Ljubljane, ki je največje sledi pustila prav v padalstvu in paraskiju ter na največjih civilnih in vojaških mednarodnih tekmovanjih na svetu in v Evropi osvojila kar 20 odličij zlatega, 11 srebrnega in šest bronastega leska.


Avbljeva je za svoje izjemne dosežke leta 2006 prejela Bloudkovo nagrado, najvišje državno priznanje na področju športa v Sloveniji.

Avbljeva je na evropskem prvenstvu v Kikindi 2011 utrpela hude poškodbe ob nesreči, ko so ji dve sekundi pred pristankom odpovedali mehanizmi za pristajanje. Ob okrevanju je prestala 18 operacij na levi nogi, desnem kolenu in hrbtu. Zaradi poškodb je morala končati kariero in se tudi invalidsko upokojila.

Poleg Avbljeve bodo letos v padalski hram slavnih vstopili še Chuck Collingwood, Kate Cooper-Jensen, Alan Eustace, John P. Higgins, Tom Sanders in Deke Sonnichsen iz ZDA, Patrick De Gayardon iz Francije, Andy Keech iz Avstralije in John "Lofty" Thomas iz Velike Britanije.

Značke: padalstvo, nagrada

Članki iz rubrike