900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 04.07.2019 12:50:11

Problematični Avstralec bo ostal brez nagrade: Organizatorji Wimbledona trdijo, da se ni dovolj trudil

vszi
Avstralski teniški igralec Bernard Tomic je v prvem krogu teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu izgubil po vsega 58 minutah, zato bo ostal brez denarne nagrade v višini 50.000 evrov, so sporočili organizatorji angleškega turnirja.

Letošnja denarna nagrada za nastop v prvem krogu najprestižnejšega teniškega turnirja znaša 50.000 evrov. Si pa organizatorji pridržujejo pravico, da nek odstotek ali kar celotno nagrado igralcu odvzamejo, če ocenijo, da se ta v dvoboju ni dovolj trudil in je namerno izgubil.

Samosvoj Tomic je v prvem krogu v torek po vsega 58 minutah s 6:2, 6:1 in 6:4 izgubil proti Francozu Jo-Wifriedu Tsongaju, zato so se odgovorni odločili, da Avstralcu vzamejo kar celotno nagrado.


"Sodnik meni, da nastop Bernarda Tomica v prvem krogu proti Jo-Wilfriedu Tsongaju ni izpolnil standardov profesionalnega teniškega igralca. Zato je prejel maksimalno denarno kazen 50.000 evrov, ki bodo odšteti z njegovega denarnega sklada," so sporočilo iz All England Cluba.

Sicer pa to ni prva takšna kazen, ki je doletela 26-letnega Tomica. Pred dvema letoma je bil ob skoraj 17.000 evrov, ker je hitro izgubil proti Rusu Miši Zverevu, po dvoboju pa priznal, da je zaigral poškodbo. Pozneje je celo trdil, da ga Wimbledon dolgočasi.

Je bil pa dvoboj Avstralca in Francoza, odkar leta 2002 beležijo časovne rekorde, drugi najkrajši moški dvoboj v zgodovini Wimbledona. Štiri minute manj je leta 2004 za zmago proti Kolumbijcu Alejandru Falli potreboval le Švicar Roger Federer.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike