stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.06.2019 13:00:43

Dež za dan več prestavil vrnitev Andyja Murrayja

Profimedia
Škotski teniški igralec Andy Murray bi moral danes prvič po prestani operaciji spet zaigrati na teniškem turnirju ATP v Queen's clubu. Njegov dvoboj v dvojicah je bil zaradi dežja prestavljen na četrtek. Nekdanji prvi igralec sveta ni igral vse od januarja, ko je zaradi bolečin napovedal upokojitev.

Konec januarja je Murray prestal operacijo kolka, po kateri je dejal, da ne čuti več bolečin, ki so mu preprečevale uspeh na igriščih. Pred tem je zmagovalec treh turnirjev za veliki slam omenjal željo, da bi kariero končal na "sveti travi" v Wimbledonu. Zdaj bi se to utegnilo spremeniti, še zlasti, če bo vrnitev na teniška igrišča uspešna.

Murray, ki na teniških igriščih ni igral pet mesecev, se na povabilo organizatorjev vrača na turnir ATP v Queen's clubu, kjer bo v dvojicah nastopil s Špancem Felicianom Lopezom. V prvem krogu se bosta pomerila proti paru Juan Sebastian Cabal - Robert Farah, dvoboj pa so zaradi slabše vremenske napovedi prestavili na četrtek.


"Moj cilj za prihodnost je še vedno posamičen nastop, to počnem najraje. V dogovoru z ekipo smo se odločili, da nastopim najprej v dvojicah, saj bo to odličen test za moje počutje in telo. V konkurenci parov je obremenitev telesa manjša, manj je hitrega premikanja po igrišču, a igra še vedno zahteva hitre gibe in reakcije," je svojo odločitev pojasnil Murray.

Njegove vrnitve v teniško karavano se veselita tudi zvezdnika Roger Federer in Rafael Nadal, ki sta kljub napovedi o upokojitvi 32-letnika upala, da se bo vrnil zaradi ljubezni do tenisa. Federer je za nemško tiskovno agencijo dpa poudaril, da je kljub vsemu zdravje Murrayja na prvem mestu.

Turnir v Londonu je tradicionalno ogrevanje na travi za grand slam v Wimbledonu, na katerem Murray posamično zagotovo ne bo nastopil.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike