Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bm
bm
0 19.06.2019 11:37:01

TENIŠKI UTRINKI: V finalu za las prekratka

Pretekli teden sta na turnirjih v mlajših konkurencah blestela predvsem Jan Dimitrijevič in Jaka Tomažin, ki sta v Skopju vknjižila finalna nastopa. Najodmevnejša domača prireditev pa je ta teden turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki poteka na Ptuju.

Pregled teniških dogajanj prejšnjega tedna začenjamo z domačimi nastopi. V Ljubljani se je na igriščih v Savskem naselju z zaključnimi obračuni playoffa končalo ligaško tekmovanje v starostni kategoriji do 12 let. V ligi je nastopilo 14 kombiniranih ekip dečkov in deklic, v zaključne obračune pa so se uvrstile ekipe TK Triglav Kranj, ŽTK Maribor, TK Center Court in TA Breskvar. V polfinalnih obračunih je ekipa TK Center Court s 4:3 premagala ekipo TK Triglav Kranj, igralci in igralke ŽTK Maribor pa so bili s 4:3 boljši od ekipe TA Breskvar. Tudi finalno srečanje se je končalo s tesnim izidom 4:3, zmagali pa so igralci TK Center Court. Ti so po posamičnih obračunih vodili s 3:2, v nadaljevanju pa so dobili odločilno tekmo dvojic za končno zmago. Za Ljubljančane so bili uspešni Luka Albreht, Matic Hribar in Maksim Despotovič med posamezniki ter dvojica Albreht-Hribar. Za Mariborčane so točke osvojile Nala Kovačič in Beti Jazbec Butina med posameznicami ter dvojica Nala Kovačič in Michelle Pernat. Zanimive teniške obračune si je ogledal častni predsednik TS Marko Umberger, ki je podelil priznanja najboljšim.

Okrnjena zasedba v Velenju
V Litiji, Radovljici in Ljubljani je potekalo OP v starostni kategoriji do 14 let. Dečki so v A-turnirju nastopali v Litiji, kjer sta se za naslov med posamezniki borila Luka Videnovič (Tr-Kr) in Vid Mohar (Grosuplje). Slavil je Videnovič, ki je zmagal s 7:5, 6:3. Turnir dvojic sta v Litiji osvojila Luka Markovič (Maja) in Boris Barjaktarevič (Sl-Lj). V finalu sta s 6:3, 4:6, 10:6 premagala triglavana Jana Bukovca in Maxa Stolleckerja. Deklice so igrale v Ljubljani, v finalu pa sta se pomerili Lara Flerin (Tr-Kr) in Špela Sedej (Maja). S 6:4, 6:4 je slavila Flerinova. B-turnir dečkov je potekal v Radovljici. Zmagal je Nal Rot (Benč), ki je v finalu s 6:3, 6:1 premagal Anžeta Staniča Pajerja (ŠD_LTA).

Konec tedna so v Velenju nastopali igralci in igralke v starostni kategoriji do 18 let. V zelo okrnjeni zasedbi v obeh konkurencah je bil pri fantih najboljši Aljaž Kirbiš (Radom), ki je v finalu s 6:3, 6:1 premagal Klemna Tašnerja (Šentjur), pri dekletih pa je zmagala Manca Lampret (ŠtkVe), ki je bila v finalu s 4:6, 7:5, 6:1 boljša od Tine Komac (Vanga). V Kopru se je končal mednarodni turnir ITF za veterane. Nastopilo je nekaj več kot 50 veteranov in veterank. Po posameznih kategorijah so bili najboljši: M 35+ – Timmy Kovač (Slo), M 40+ – Miha Oberstar (Slo), M 50+ – Giovanni Medori (Ita), M 55+ – Marc Minor (Nem), M 60+ – Zmago Tajnšek (Slo), M 65+ – Ivan Kysela (Češ), M 70+ – Josef Auer (Ita), M 75 + – Franc Bradan (Slo), Ž 45+ – Agnes Sarkadi (Mad), Ž 55+ – Vesna Stanko (Slo).

156-15-foto tzs
Jan Dimitrijevič (levo) je bil v finalu za las prekratek.

Dimitrijevič in Tomažin izgubila v finalu
Na mednarodni sceni sta se izkazala Jan Dimitrijevič in Jaka Tomažin. Šestnajstletni Celjan Dimitrijevič je nastopal na mednarodnem turnirju Tennis Europe v kategoriji do 16 let v Skopju in se prvič v karieri uvrstil v finale. Tu je moral premoč priznati drugemu nosilcu, domačinu Berku Bugarikju, ki je bil boljši s 6:4, 6:3. Jan je odigral odličen turnir, saj je nasprotnikom do finala prepustil le osem iger, v polfinalu pa je s 6:3, 6:1 izločil prvega nosilca turnirja, Srba Nikolo Zekića. S tem je na evropski teniški lestvici pridobil 38 mest in je ta teden na 115. mestu za Galom Emeršičem Potočnikom (56), Borom Artnakom (82) in Sebastianom Dominkom (88). Na turnirju TE do 14 let, ki je prav tako potekal v Skopju, je uspešno nastopal tudi Jaka Tomažin. V posamični konkurenci se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je s 6:2, 6:4 premagal poznejši zmagovalec, drugi nosilec turnirja, Romun Luca Preda. Izkazal se je tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem iz Francije, Martinom Joveninom, uvrstil v finale. Finalni obračun sta nato s Švicarjema Maximom Gruenigom in Kilianom Nuckom izgubila z 1:6, 2:6.

Ta teden na Ptuju
Ta teden naši igralci in igralke ponovno nastopajo na vrsti mednarodnih turnirjev. Najodmevnejša domača prireditev je turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki se je v ponedeljek začel na Ptuju. V boju za najvišja mesta pri fantih pričakujemo Sebastiana Dominka, ki je prvi nosilec turnirja, in Jana Dimitrijeviča, ki zaseda mesto tretjega nosilca. Pri dekletih je prva nosilka Mariborčanka Annika Planinšek. Na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Berlinu se je skozi kvalifikacije kot srečni poraženec v glavni turnir uvrstil Miha Vetrih, neposredno pa so v glavni žreb uvrščeni Filip Jeff Planinšek, Pia Lovrič in Živa Falkner. Na turnirju 5. ranga v Banjaluki se je v glavni turnir skozi kvalifikacije uvrstila Noka Jurič in zmagala tudi v prvem krogu. Dvanajstletniki nastopajo na turnirjih TE v Prijedoru in Trstu. V Prijedoru se je v tretji krog že uvrstil Matic Hribar, uvodno srečanje pa je dobil tudi Marko Retelj. Pri deklicah sta z zmagama nastope začeli Ela Plošnik in Julija Bogatin. Nastopili bodo še Maksim Despotovič, Hana Šišak Molan, Eva Šifrer in Eva Cikajlo. V Trstu bo med favoriti za osvojitev turnirja Luka Albreht, trenutno vodilni igralec slovenske lestvice do 12 let. Poleg njega se bosta za visoki uvrstitvi potegovala Paolo Angeli in naša prva igralka do 12 let Nala Kovačič.

Članki iz rubrike