hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.06.2019 07:13:38

Uspeh kariere za mlado Čehinjo, se nam obeta velika senzacija v Parizu?!

Reuters
Čehinja Marketa Vondroušova je v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu s 7:6 (1) in 7:5 premagala Hrvatico Petro Martić in se bo v polfinalu turnirja za grand slam pomerila z Britanko Johannao Konto, ki je pred tem izločila sedmopostavljeno Američanko Sloane Stephens s 6:1 in 6:4.

Prvi niz drugega četrtfinalnega obračuna se je končal šele po podaljšani igri, v kateri pa je Vondroušova tekmeci prepustila le eno točko in tako v končnici gladko prevesila tehtnico v svoj prid za vodstvo v nizih.

Čehinja je nato zelo dobro odprla tudi drugo niz in povedla z 5:2. Martićeva je v nadaljevanju dobil tri igre zapored in izenačila na 5:5. Vondroušova je svoj začetni udarec pretvorila v novo vodstvo s 6:5, nato pa je na servisno črto stopila Martičeva.


A je do točk za zmago v dvoboju dvakrat prišla Vondroušova. Drugo je izkoristila, ko je v poskusi preigravanja Čehinje, ki je bila na mreži, Hrvatica žogico poslala izven igrišča. Vondroušova je tako pri 19 letih kot 38. igralka na svetovni lestvici, kar je njena najvišja uvrstitev doslej, prišla do največjega uspeha kariere.

V polfinale se je prva prebila Johanna Konta, ki je po uri in 11 minutah izločila Sloane Stephens. Slednja je v tretjem krogu izločila Slovenko Polono Hercog. Konta pa je postala prva Britanka po 36 letih, ki se je prebila v polfinale odprtega prvenstva v francoski prestolnici.

V sredo bosta na sporedu še dva četrtfinalna obračuna: Američanka Madison Keys se bo pomerila z Avstralko Ashleigh Barty, Romunka Simona Halep pa z Američanko Amando Anisimovo.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike