Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.06.2019 20:31:18

Razburljiv švicarski obračun v Parizu, z Nadalom pa se bo pomeril ...

Reuters
V petek se v Roland Garrosu obeta pravi teniški posladek.

V polfinalu odprtega prvenstva Francije se bosta pomerila Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal, druga polfinalista pa bosta znana po dvobojih med Avstrijcem Dominicom Thiemom in Rusom Karenom Hačanovim ter Srbom Novakom Đokovićem in Nemcem Alexandrom Zverevom.

Današnji spored je krojil dež, a prekinitev ni zaustavila Nadalovega zmagovitega pohoda do polfinala. Sedemnajstkratni zmagovalec največjih turnirjev za svetu, od tega je kar 11-krat slavil na peščenih igriščih v Parizu, je dobesedno odpihnil svojega tekmeca iz dežele vzhajajočega sonca in po uri in 51 minutah zanesljivo premagal Keija Nishikorija s 6:1, 6:1 in 6:3.

"Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo, hkrati pa izjemno vesel, da sem se prebil v polfinale," je takoj po zmagi množico na osrednjem stadionu Philippe Chatrier nagovoril Nadal, ki se zaveda, da ga v polfinalu čaka še zahtevnejše delo.

Statistično je v obračunu proti Federerju v prednosti, saj v zmagah vodi s 23:15, a zadnjih pet medsebojnih dvobojev je dobil 37-letni igralec iz dežele sira in čokolade.

Federer je po triletnem postu vrnil na peščena igrišča Roland Garrosa, po letu 2012 pa se je znova prebil v polfinale njemu ne preveč ljubega turnirja v francoski prestolnici.


Na njem je dosegel le eno turnirsko zmago leta 2009, absolutni rekorder po številu zmag na turnirjih za grand slam je bil veliko uspešnejši na drugih prizoriščih: v Wimbledonu je slavil kar osemkrat, v Melbournu šestkrat, v New Yorku pa petkrat.

Tretji nosilec turnirja za grand slam z nagradnim skladom 42,66 milijona evrov je v današnjem obračunu po treh urah in 35 minutah premagal rojaka Stana Wawrinko s 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5) in 6:4.

"Bilo je težko, zares težko. Stan je prikazal zelo dobro predstavo. Izjemno vesel sem, da sem se na takšen način vrnil v Roland Garros in se znova prebil v polfinale," je po zmagi nad tri leta mlajšim Wawrinko dejal Federer.

V ženski konkurenci je zaenkrat končan le en četrtfinalni obračun. V polfinale se je prebila Britanka Johanna Konta, ki je po uri in 11 minutah premagala sedmopostavljeno Američanko Sloane Stephens s 6:1 in 6:4. Slednja je v tretjem krogu izločila Slovenko Polono Hercog.

Konta je prva Britanka po 36 letih, ki se je prebila v polfinale odprtega prvenstva Francije v Parizu, v polfinalu pa se bo pomerila z zmagovalko drevišnjega češko-hrvaškega dvoboja Marketa Vondroušova - Petra Martić.

V sredo bosta na sporedu še dva četrtfinalna obračuna: Američanka Madison Keys se bo pomerila z Avstralko Ashleigh Barty, Romunka Simona Halep pa z Američanko Amando Anisimovo.

Članki iz rubrike