Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bk
bk
0 06.03.2019 12:08:15

Vse več in vse bolj vroče

Pia Lovrič
Topleje postaja, dvorane se poslavljajo in vse več je turnirjev na prostem.

Pia Čuk se je na turnirju ITF (15.000 USD) v turški Antalyi uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je 22-letnica po uri in pol igre s 6:3, 6:3 premagala 22-letno Japonko Jukino Saigo, 856. igralko lestvice WTA. Čukova je v zadnjem času igrala zelo dobro in se je v polfinale uvrstila še drugi teden zapored. Potem ko je teden prej v polfinalu izgubila z Romunko Irino Fetecau, se bi morala tokrat pomeriti z Rusinjo Victorio Kan, ki je v drugem krogu izločila našo Manco Pislak. Kanova je na zadnjih 11 srečanjih dosegla 10 zmag in prejšnji teden osvojila turnir v Antalyi. Žal je morala Čukova srečanje zaradi poškodbe predati še pred začetkom dvoboja. Kljub temu je na lestvici ITF World tennis ranking pridobila 10 mest in je ta teden kot druga najvišjeuvrščena Slovenka na 58. mestu. Najvišje ostaja Nastja Kolar na 46. mestu.

Dalila v Indian Wellsu
Najboljši igralci bodo ta mesec preživeli v ZDA, kjer bosta potekala dva velika turnirja serije WTA za ženske in ATP serije 1000 (9 mio USD). Prvi se danes začenja v Indian Wellsu. V kvalifikacijah nastopa 48 igralcev, v glavnem turnirju pa bo skupaj s kvalifikanti in povabljenci prostora za 96. Dalila Jakupović je morala v kvalifikacije. Tu je peta nosilka, v prvem krogu pa je premagala Nizozemko Arantxo Rus s 6:3, 6:4. V drugem krogu bo igrala z 22-letno Rusinjo Natalijo Vihljancevo. Aljaž Bedene po poškodbi na nastop v Indian Wellsu še ni pripravljen in ga je odpovedal, na seznamu prijavljenih tudi ni Tamare Zidanšek in Polone Hercog. Vse tri pričakujemo čez 14 dni na turnirju v Miamiju. Na članskih turnirjih igrajo še Nika Radišić v Antalyi (15.000 USD), Nastja Kolar v Mehiki (25.000 USD), Anže Arh pa je na turnirju v Tuniziji (15.000 USD) končal nastope že po uvodnem srečanju.

Mladi po vsej Evropi
Številna je ta teden udeležba mladincev, ki nastopajo na turnirjih ITF in TE. Na enem od dveh mladinskih turnirjev ITF prvega ranga ta teden, v maroški Casablanci, nastopata Živa Falkner in Pia Lovrič. Slednja prvič kot članica elitne stoterice mladink, saj se je zavihtela že na 89. mesto. Pia je 13. nosilka turnirja in je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa bo igrala s Carol Lee s pacifiškega otočja Severni Marianski otoki. Nastop je v prvem krogu že opravila Falknerjeva, ki jo je s 6:3, 6:4 premagala Avstrijka Sinja Kraus. Živa je trenutno na 177. mestu mladinske lestvice. Slovenki sta bili uspešni v dvojicah, kjer sta s 6:4, 7:5 premagali Maročanki Saro Akid in Salmo Ludili.

070-15-suljic yaneva
Svit Suljić in Veritsa Yaneva

Na turnirju ITF 4. ranga v Trnavi je kvalifikacije uspešno prestal Miha Vetrih, ki se je z dvema zmagama uvrstil na glavni turnir. Nastopil je tudi že v prvem krogu glavnega turnirja, kjer pa ga je s 6:2, 6:1 premagal Hrvat Nikola Bašić. V prvem krogu glavnega turnirja je nastopil tudi že Jan Kupčič. S 6:4, 6:4 je premagal Čeha Kristiana Kubika. V glavnem turnirju bo pri fantih nastopil še Filip Jeff Planinšek, ki je bil v prvem krogu prost. Pri dekletih sta udeleženki glavnega turnirja Tjaša Klevišar in Maja Makorič. Klevišarjeva je v prvem krogu z 2:6, 1:6 izgubila s češko kvalifikantko Terezio Pluharovo. Makoričeva je bila kot 12. nosilka v prvem krogu prosta. Na turnirju ITF 3. ranga v ciprskem Limasolu je bil v kvalifikacijah z dvema zmagama uspešen Matic Dimic, ki dobro nadaljuje tudi v glavnem turnirju. V prvem krogu je s 6:0, 6:2 premagal Španca Mikela Aranzabala. Na turnirju ITF 5. ranga v estonskem Talinu je v prvem krogu glavnega turnirja nastopila Zala Ule in s 4:6, 1:6 izgubila z Estonko Aurelio Riga. Na turnirju Tennis Europe 2. ranga v Milovicah na Češkem se je skozi kvalifikacije v glavni turnir prebil Maj Premzl, ki je dvakrat zmagal. V finalu kvalifikacij je izgubil Maj Najvirt Kolarič. V glavnem turnirju bodo poleg Premzla pri fantih nastopili Gal Emeršič Potočnik, Jan Dimitrijevič, Aljaž Kirbiš in Sebastian Dominko. Pri dekletih je edina slovenska predstavnica na turnirju Petja Drame. Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Bratislavi sta bila v kvalifikacijah uspešna Matic Križnik in Tim Kušter. Poleg njiju bo med dečki v glavnem turnirju nastopil Žiga Švec. Pri deklicah bosta v glavnem turnirju nastopili Ela Nala Milić in Eva Muller Uhan.

V soboto je bil v Kopru prvi zimski pokal za dečke in deklice do 10 let. Na turnirju je nastopilo 23 igralcev in igralk iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Zmage sta se veselila Svit Suljič pri dečkih in Veritsa Yaneva pri deklicah. Suljič je v finalu s 4:2, 4:1 premagal Patrika Semeniča, Yaneva je bila s 5:3, 4:1 boljša od Nike Mlakar.

Domače
V Ljubljani je konec tedna potekalo zadnje odprto prvenstvo za člane in članice v zimski sezoni. Pri članih sta se za zmago borila Domen Korelc (Kamnik) in Tino Kovačič (ŽTK Maribor). Korelc je v polfinalu s 6:1, 6:0 premagal Aljaža Jerana (Radomlje), Kovačič je bil s 6:0, 6:3 boljši od Mihe Okorna (Max Ljubljana). V finalu je v tesnem obračunu s 6:3, 7:6 (4) slavil Kovačič. Pri dekletih sta bili v finalu Noka Jurič in 15-letna Hana Novak Bečirović (obe ŽTK Maribor). Boljša je bila Juričeva, ki je slavila s 6:0, 6:3. V polfinalu je Juričeva s 6:3, 6:2 premagala Evo Kalan (TK Maja), Bečirovićeva pa je bila s 6:2, 6:3 boljša od Lucije Ulčakar (TK Maja).

V soboto, 23. marca, bo v ŠC Millenium, potekalo rekreativno-veteransko državno prvenstvo Slovenije v dvojicah. Prijave sprejema TZS do 19. marca. ŽTK Maribor bo v sredo, 27. marca, gostil državno univerzitetno prvenstvo. To bo štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na univerzitetnem EP, ki bo julija v Podgorici. Prijave sprejema Slovenska univerzitetna športna zveza do 25. marca.

Značke: tenis, šport

Članki iz rubrike