ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

Tamara Korošec Njena.si

Tamara po koncu razmerja ognjevita po srcu in ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

STA
STA
0 05.03.2019 16:34:25

Vodstvo AZS zadovoljno z glasgowskim EP

Grega Wernig
Vodstvo Atletske zveze Slovenije je nedavno končano dvoransko evropsko prvenstvo v Glasgowu ocenilo kot zelo dobro, škoda je le, da češnje na torto ni dodal Luka Janežič, ki je bil s četrtim mestom le dve stotinki oddaljen od medalje. Zamujeno priložnost za kolajno obžalujeta tudi Janežič ter njegov trener Rok Predanič.

Predsednik strokovnega sveta AZS Vladimir Kevo je na današnji novinarski konferenci o EP govoril v superlativih, po njegovem mnenju so vsi Slovenci dosegli izjemne rezultate, "manjkala je češnja na tortici, ki bo še prišla."

Nekdanji trener Primoža Kozmusa verjame, da je bilo tekmovanje v Glasgowu dober uvod v poletno sezono, ki bo imela vrhunec v Dohi na jasenskem svetovnem prvenstvu. Tam si želi šest do osem tekmovalcev.

Vodja slovenske reprezentance v Glasgowu Marija Šestak je bila prav tako zadovoljna z rezultati, posebej je pohvalila vzdušje in navijanje drug za drugega.

Po nekaj prespanih nočeh je svoj pogled na EP še enkrat predstavil Luka Janežič, ki je bil najbližje medalji, na 400 metrov je bil četrti, kolajno je zgrešil za dve stotinki."Šel sem odkrito po medaljo. Zelo, zelo malo je zmanjkalo. Težko si kaj očitam, zmanjkali sta dve stotinki. Treba je priznati, da sem bil prekratek," je med drugim povedal Janežič, njegov trener Rok Predanič pa ga je kasneje dopolnil: "Za nami je tekmovanje z grenkim priokusom, vso odgovornost prevzemam jaz. Šli smo po medaljo, nismo je osvojili. Luka je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči. Še ima rezerve. Tudi po Beogradu (takrat je prestopil in bil diskvalificiran, op. STA) smo se pobrali in Luka je tekel še bolje."

Tudi druga slovenska finalistka EP Maja Mihalinec, na 60 metrov je bila šesta, se je vrnila s pozitivnimi občutki.

"Zadnji dve leti zaradi poškodb nista bili lahki. Trenirala sem, kolikor sem lahko. Pred dvoransko sezono ni bilo vse idealno. Pričakovala sem tek blizu osebnega rekorda. Finale ni bil pričakovan, sva pa s trenerjem upala nanj. Drugi cilj, osebni rekord, sem prav tako izpolnila. Hvala trenerju, da si je plačal pot v Glasgowu, brez njega bi bila izgubljena."

Skakalka ob palici Tina Šutej je svoje nastope na Škotskem ocenila kot najboljše po olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 in napovedala boj za osebni oziroma državni rekord na jesenskem SP.

Značke: atletika, sta, janežič, azs

Članki iz rubrike