kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.03.2019 16:34:25

Vodstvo AZS zadovoljno z glasgowskim EP

Grega Wernig
Vodstvo Atletske zveze Slovenije je nedavno končano dvoransko evropsko prvenstvo v Glasgowu ocenilo kot zelo dobro, škoda je le, da češnje na torto ni dodal Luka Janežič, ki je bil s četrtim mestom le dve stotinki oddaljen od medalje. Zamujeno priložnost za kolajno obžalujeta tudi Janežič ter njegov trener Rok Predanič.

Predsednik strokovnega sveta AZS Vladimir Kevo je na današnji novinarski konferenci o EP govoril v superlativih, po njegovem mnenju so vsi Slovenci dosegli izjemne rezultate, "manjkala je češnja na tortici, ki bo še prišla."

Nekdanji trener Primoža Kozmusa verjame, da je bilo tekmovanje v Glasgowu dober uvod v poletno sezono, ki bo imela vrhunec v Dohi na jasenskem svetovnem prvenstvu. Tam si želi šest do osem tekmovalcev.

Vodja slovenske reprezentance v Glasgowu Marija Šestak je bila prav tako zadovoljna z rezultati, posebej je pohvalila vzdušje in navijanje drug za drugega.

Po nekaj prespanih nočeh je svoj pogled na EP še enkrat predstavil Luka Janežič, ki je bil najbližje medalji, na 400 metrov je bil četrti, kolajno je zgrešil za dve stotinki.



"Šel sem odkrito po medaljo. Zelo, zelo malo je zmanjkalo. Težko si kaj očitam, zmanjkali sta dve stotinki. Treba je priznati, da sem bil prekratek," je med drugim povedal Janežič, njegov trener Rok Predanič pa ga je kasneje dopolnil: "Za nami je tekmovanje z grenkim priokusom, vso odgovornost prevzemam jaz. Šli smo po medaljo, nismo je osvojili. Luka je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči. Še ima rezerve. Tudi po Beogradu (takrat je prestopil in bil diskvalificiran, op. STA) smo se pobrali in Luka je tekel še bolje."

Tudi druga slovenska finalistka EP Maja Mihalinec, na 60 metrov je bila šesta, se je vrnila s pozitivnimi občutki.

"Zadnji dve leti zaradi poškodb nista bili lahki. Trenirala sem, kolikor sem lahko. Pred dvoransko sezono ni bilo vse idealno. Pričakovala sem tek blizu osebnega rekorda. Finale ni bil pričakovan, sva pa s trenerjem upala nanj. Drugi cilj, osebni rekord, sem prav tako izpolnila. Hvala trenerju, da si je plačal pot v Glasgowu, brez njega bi bila izgubljena."

Skakalka ob palici Tina Šutej je svoje nastope na Škotskem ocenila kot najboljše po olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 in napovedala boj za osebni oziroma državni rekord na jesenskem SP.

Značke: atletika, sta, janežič, azs

Članki iz rubrike