atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 15.10.2018 09:08:29

Nesrečni Del Potro spet na prisilni počitek, zanj je sezona že končana

Reuters
Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro še naprej nima sreče s poškodbami. Na turnirju v Šanghaju si je zlomil pogačico v kolenu, zaradi poškodbe pa je skoraj gotovo že končal sezono, v kateri je največja uspeha dosegel z zmago na turnirju v Indian Wellsu in z uvrstitvijo v finale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

"Preživljam težke trenutke, zelo sem žalosten. Počutim se popolnoma nemočno, težko mi je samo pomisliti, da me čaka nova rehabilitacija. Tega res nisem pričakoval," je slabe volje Argentinec, četrti igralec sveta, ki se je poškodoval pri padcu v dvoboju osmine finala turnirja v Šanghaju proti Hrvatu Borni Ćoriću.

Tridesetletni Del Potro skoraj zagotovo ne bo nared do 11. novembra, ko bo v Londonu zaključni turnir najboljših osmih igralcev.



Argentinec je imel v svoji karieri ogromno zdravstvenih težav. Po zmagi na US opnu leta 2009 se mu je neprestano ponavljala poškodba zapestja, ki so mu ga kar štirikrat operirali. Ob koncu leta 2015 je na lestvici ATP padel na 581. mesto, izpustil je deset zaporednih turnirjev za grand slam. A leta 2016 nato se je začela njegova vrnitev na vrh, z Argentino je leta 2016 zmagal v Davisovem pokalu, letos je v finalu Indian Wellsa ugnal Rogerja Federerja.

Avgusta je igralec, ki ima od tistih, ki nikoli niso bili najboljši na svetovni lestvici, največ zmag proti številkam ena svetovnega tenisa, najboljše na lestvici ATP je premagal desetkrat, prišel do tretjega mesta na računalniški lestvici, kar je njegova najboljša uvrstitev.

Značke: tenis, poškodba

Članki iz rubrike