Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.09.2018 14:45:48

Andy Murray po zadnjem porazu sklenil sezono

Reuters
Nekdanja številka 1 moškega tenisa, Škot Andy Murray, se je po porazu v četrtfinalu turnirja v Shenzhenu odločil, da odpove nastop na turnirju v Pekingu ter zaključi sezono. V četrtfinalu ga je po dveh nizih premagal Španec Fernando Verdasco.

Enaintridesetletni Škot se po januarski operaciji trudi priti v formo, a mu je tokrat po poročanju britanskih medijev, tudi BBC-ja, ponagajala manjša poškodba gležnja.

Murray je v zadnjem trenutku odpovedal nastop na turnirju ATP v Pekingu, kjer zaradi poškodbe ne bodi niti številke ena moškega tenisa Španca Rafaela Nadala, nastopu pa sta se odpovedala tudi Švicar Roger Federer in Američanka Serena Williams.


Škot, ki na lestvici ATP zaseda 311. mesto, je sicer napovedal, da bo turnir v Pekingu njegov zadnji v letošnji sezoni, a je po porazu v četrtfinalu Shenzhena sklenil, da sezono predčasno konča.

V osmini finala je uspel premagati Davida Goffina, 11. na svetovni teniški lestvici, potem pa ga je v četrtfinalu ustavil španski veteran Verdasco.

"Odigral sem nove tri dvoboje, kar je dobro. Jasno je, da želim igrati bolje, kot igram zdaj, moje ambicije segajo višje od četrtfinalnega poraza. Več časa moram preživeti na igrišču za trening in v telovadnici, da bom bolje fizično pripravljen," je po dvoboju povedal Murray, trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike