mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.09.2018 10:40:28

Občutil bo posledice! Ravnanje SODNIKA, ki je med dvobojem SPODBUJAL tenisača, dobilo EPILOG! (video)

Profimedia
Švedski teniški sodnik Mohamed Lahyani je minuli mesec na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku med dvobojem spodbujal Avstralca Nicka Kyrgiosa.

Zaradi tega si je prislužil dva tedna suspenza. Organizatorji OP ZDA so pozneje dejali, da je Lahyani s svojim obnašanjem "kršil protokol".

Lahyani je sprožil burne in mešane odzive, ko je med dvobojem drugega kroga na US Opnu med Kyrgiosom in Pierre-Huguesom Herbertom splezal s sodniškega stola in namenil nekaj spodbudnih besed avstralskemu teniškemu igralcu.

"Želim ti pomagati. To nisi ti. Videl sem tvoje dvoboje. Ti si dober za tenis," je med drugim dejal glavni sodnik Kyrgiosu, ki je zaostajal z 0:3. Nato je Avstralec dobil 19 od 25 naslednjih iger in zmagal s 4:6, 7:6, 6:3 in 6:0.



"Obnašanje glavnega sodnika Mohameda Lahyanija na dvoboju drugega kroga Nick Kyrgios - Pierre-Hugues Herbert ni bilo v skladu s protokolom. Njegovo delo bi moralo biti nepristransko do obeh igralcev, s svojim ravnanjem pa je pokazal posebno naklonjenost do enega od igralcev," so zapisali organizatorji OP ZDA, združenje ATP pa je sodnika kaznovalo z dvotedenskim suspenzom, kar pomeni, da ni mogel deliti pravice na mastersu v Šanghaju.

Kyrgios je sicer dejal, da Lahyanijevo posredovanje ni imelo prav nobenega vpliva na njegovo predstavo. A večina igralcev in trenerjev je bila enotna, da je Lahyani prekoračil pooblastila, še poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Sodnikova vloga ni plezanje dol s stola. Po človeški plati ga razumem, kaj je skušal narediti. On se obnaša, kot se obnaša. Po mojem mnenju lahko vsak sodnik na stolu sprejeme odločitev, kakršno sprejme, naj ti bo všeč ali ne. A nikoli ne bi smel splezati s stola in spodbujati igralca na takšen način," je dejal zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, Švicar Roger Federer.

Članki iz rubrike