Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.09.2018 23:36:02

Argentina kot zadnja v drugi del SP, Italijani, Američani in Poljaki še brez poraza

Z današnjimi tekmami se je na svetovnem prvenstvu v odbojki končal prvi del. Po predtekmovanju se je v nadaljevanje uvrstilo 16 ekip, zanesljivo tudi Slovenija, čeprav je zadnjo tekmo z Italijo izgubila z 1:3. Prvi del SP so brez poraza končali Italijani, Američani in Poljaki.

Pred današnjimi tekmami je bila glede uvrstitve v drugi del le še ena neznanka; o zadnji vstopnici sta na popoldanski tekmi v slovenski skupini v Firencah odločali Argentina in Japonska. V boljšem položaju so bili Argentinci, potrebovali so le dva niza oziroma točko. Na koncu so ju tudi dobili, in čeprav so Japonci po preobratu dobili maratonsko tekmo po petih nizih s 3:2, je Argentina - v ponedeljek zvečer je prav tako igrala pet nizov in ugnala Slovenijo - končala na četrtem mestu skupine A. Iz slovenske skupine so si napredovanje že prej zagotovile Italija, Slovenija in Belgija, konec SP pa je za Dominikansko republiko in Japonsko.

V večerni tekmi je Italija po izgubljenem prvem nizu ugnala Slovenijo. Slovenci na prvo mesto niso mogli več priti, lahko so le odločali o drugem ali tretjem; ker so izgubili z izidom 1:3, so na koncu pristali na tretjem. V drugem delu SP bodo Slovenci igrali z reprezentancami Brazilije, Belgije in Avstralije.



Drugi del SP so si že pred zadnjim dnem zagotovile še Nizozemska, Kanada, Brazilija in Francija v skupini B, ZDA, Srbija, Rusija in Avstralija v skupini C ter Bolgari, Poljaki Iranci in Finci v skupini D.

Peti zmagi so dosegli še Američani, ki so odpihnili Tunizijo s 3:0, ter Poljaki, ki so v skupini s sogostitelji SP Bolgari v zadnjem predtekmovalnem krogu ugnali prav njih s 3:1; gostitelji so v prvem nizu dobili le 14 točk, potem pa je bila tekma bolj izenačena. V skupni C sta napet dvoboj odigrali še Srbija in Rusija, na koncu so bili boljši Srbi s 3:2.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike