jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

STA
STA
0 18.09.2018 23:34:38

Slovenski odbojkarji po porazu z Italijo v drugi del SP z osmimi točkami

fivb
Slovenska odbojkarska reprezentanca je prvi del svetovnega prvenstva končala s porazom. S 3:1 (-23, 19, 13, 18) jo je premagala jo je v Firencah domača reprezentanca Italije.

Slovenci so tekmo odlično začeli. Z odličnimi servisi so onemogočali italijanski napad, ki je delal veliko napak. A v nadaljevanju je pritisk s servisom nekoliko popustil, začele so se težave. Italijani so bili boljši v vseh elementih, podaje organizatorja igre so bile hitre in natančne, kar sta zvezdnika Ivan Zajcev in Osmany Juantorena znala izkoristiti.

V tretjem nizu dvoma o zmagovalcu ni bilo, pri Sloveniji je prišlo do razpada sistema, niso ji pomagale niti menjave. V nadaljevanju je bila igra le nekoliko boljša, a razigrane Italijane vendarle ni bilo mogoče več zaustaviti.

Slovenija je tako predtekmovalno skupina končala na tretjem mestu s tremi zmagami in dvema porazoma, osvojila je osem točk, ki jih nosi v nadaljnje tekmovanje oziroma v skupino z Brazilijo (11 točk), Belgijo (9) in Avstralijo (7). Iz te skupine se bodo med najboljših šest reprezentanc uvrstile zmagovalke štirih skupin in še dve najboljši ekipi.

Zdaj jo čakata dva dneva odmora, ki ji bosta prišla še kako prav. Potrebuje počitek, da zdravniki in fizioterapevti poskušajo rešiti zdravniške težave, ki jih je precej. Ekipi tokrat ni mogel pomagati Dejan Vinčić, glede na dogodke bi prišel še kako prav. A selektor Slobodan Kovač z njim ni hotel tvegati.

Značke: novo, sta

Članki iz rubrike