IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

Kuža Petisvet.si

Angeli v kožuhih lačni in v nevarnosti

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

boštjan gorenc pižama hujšanje Svet24.si

Tako se je zgodila preobrazba našega najtežjega ...

darko klemen Njena.si

Huda poškodba Darka Klemna

aneta govor2 Njena.si

Gledalci ponoreli zaradi Anetinega maščevanja

STA
STA
0 02.09.2018 11:04:10

Čilić zmagal v drugem najpozneje končanem dvoboju na OP ZDA

Reuters
Hrvat Marin Čilić je v tretjem krogu odprtega teniškega prvenstva ZDA s 4:6, 3:6, 6:3, 6:4 in 7:5 premagal 19-letnega Avstralca Alexa de Minaurja. Dvoboj se je končal ob 2.22 po lokalnem času. To je bil drugi najpozneje končani dvoboj ameriškega grand slama.

Čilić, ki je leta 2014 osvojil odprto prvenstvo ZDA, je potreboval kar osem zaključnih žogic, da je premagal 45 igralca sveta. Izenačen dvoboj je trajal minuto manj kot štiri ure in se je končal ob 2.22 po lokalnem času oziroma ob 8.22 po slovenskem, le štiri minute pred rekordnim najpoznejšim newyorškim zaključkom igralnega dneva.

"Alex je pokazal neverjetno borbenost, igral je z vsem srcem," je po dvoboju povedal Hrvat, ki je v zadnjem nizu zapravil vodstvo s 5:2.

V osmi igri je de Minaur rešil pet zaključnih žogic, pozneje še eno v deveti igri in eno v zadnji, potem pa je Čiliću končno uspelo zmagati."To je bil nor dvoboj in danes sem bil malo srečnejši. Ura je 2.30 zjutraj in ljudje so ostali in gledali. Težko bi bilo preseči ta dvoboj," je povedal Čilić po šesti uspešni vrnitvi po zaostanku z 2:0 v nizih.

Mlademu Avstralcu, ki je na začetku sezone zasedal 208 mesto na svetovni jakostni lestvici, ni veliko manjkalo, da bi pripravil prvovrstno presenečenje. Vodil je z 2:0 v nizih, poleg tega pa tudi v odločilnem nizu povedel 2:1 z brejkom prednosti, a na koncu moral priznati premoč Hrvatu.

Sedmopostavljenega Čilića v osmini finala čaka Belgijec David Goffin, ki je na igrišču preživel skoraj polovico manj časa kot Hrvat. Goffin je bil po treh nizih ter dveh urah in 14 minutah boljši od Nemca Jan-Lennarda Struffa.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike