900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.06.2018 20:43:39

Cecchinato presenetljivo v polfinale, izločil je Đokovića

Reuters
Italijan Marco Cecchinato je v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu presenetljivo izločil nekdanjega prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Zmagal je s 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11) in se bo za preboj v finale pomeril z Avstrijcem Dominicom Thiemom.

"Ne vem, če bom igral na travi. Ta trenutek sploh ne želim govoriti o tenisu," je bil po senzacionalnem porazu proti 72. igralcu svetovne lestvice razočaran dvanajstkratni zmagovalec grand slamov Đokovič in s tem naznanil možnost, da ga mogoče ne bo v Wimbledonu. Klonil je proti igralcu, ki pred letošnjim turnirjem v francoski prestolnici na velikih slamih še nikoli ni prišel v drugi krog.

Thiem je s 6:4, 6:2, 6:1 odpravil nekoliko poškodovanega drugega nosilca Alexandra Zvereva iz Nemčije. V četrtkovem polfinalu na Rolandu Garrosu se bosta pomerili lanski finalisti odprtega prvenstva ZDA, saj se bosta za preboj v finale udarili Američanki Sloane Stephens in Madison Keys.

Katarina Srebotnik je v polfinalu mešanih dvojic skupaj z Mehičanom Santiagom Gonzalesom izpadla v polfinalu. Po uri in minuti igre sta si finale zagotovila Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Hrvat Mate Pavić, prva nosilca, ki sta slavila s 6:4 in 6:4.


Andreja Klepač pa je s Španko Mario Jose Martinez, bili sta tretji nosilki ženskih dvojic, izpadla v četrtfinalu. S 6:3 in 6:3 sta po uri in 12 minutah slavili Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova, šesti nosilki.

Keysova je v četrtfinalu s 7:6 (5) in 6:4 premagala Kazahstanko Julijo Putincevo, Stephensova pa je s 6:3 in 6:1 izločila Rusinjo Darijo Kasatkino. Keysova in Stephensova sta si prvič doslej priborili polfinale na grand slamu v francoski prestolnici, Thiem pa tretje leto v nizu. Zverev je po uri in 50 minutah z bolečinami v levi stegenski mišici končal letošnji turnir ter bil tudi izmučen, saj je pred tem tem dobil tri dvoboje zaporedoma po petih nizih.

Po treh urah in 26 minutah se je končal zadnji od štirih četrtfinalnih obračunov med posamezniki dneva in prinesel veliko presenečenje. Petindvajsetletni Sicilijanec Cecchinato je dobil uvodna niza proti Đokoviću in Srb je moral reševati svojo kožo v nadaljevanju, kar pa mu ni uspelo, četudi je gladko dobil tretji niz.

Tako kot drugi se je tudi četrti končal šele v podaljšani igri četudi je Đoković vodil že s 5:2. V pravi drami je Italijan prvi dobil priložnost za zmago. Đoković se je rešil in imel sam tri možnosti za izenačenje v nizih, kar pa je bilo tudi konec njegovih priložnosti za preobrat. Cecchinato je v zaključku izkoristil tretjo zaporedno zaključno žogico v sami končnici in se veselil uspeha po 24 odigranih točkah podaljšane igre.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike