Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.06.2016 19:17:15
Deli članek:

Williamsova v polfinalu proti Bertensovi

reuters

Američanka Serena Williams se je uvrstila v polfinale odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu.

Lanskoletna zmagovalka pariškega turnirja Williamsova je potrebovala dve uri, da je zlomila odpor 21-letne Putinceve, ki je slavila v prvem nizu, v drugem je trinajst let starejša prva igralka sveta po hudem boju izid izenačila, v tretjem pa je končno do izraza le prišla njena večja kakovost.

"Putinceva je igrala neverjetno dobro in v drugem nizu sem že mislila, da sem v izgubljenem položaju, da ne bom prišla do zmage, a nekako sem se le izvlekla," je po koncu dvoboja, v katerem je naredila kar 43 neizsiljenih napak, nasprotnica le 16, dejala Williamsova, ki v Parizu lovi svojo 22. zmago na turnirjih za grand slam, svojo četrto v Parizu.

S svojo dvanajsto zaporedno zmago se je presenetljivo v polfinale uvrstila tudi Nizozemka Kiki Bertens, ki je pred Parizom slavila na turnirju v Nürnbergu in je v življenjski formi. Švicarko Timeo Bacsinszky (Švi/8) 7:5, 6:2, osmo nosilko turnirja, je premagala s 7:5, 6:2.

"To je neverjetno. Ne morem verjeti, da sem se uvrstila v polfinale pariškega turnirja. Želim si le, da bi Williamsovi nudila dostojen odpor, jasno je, da je ona favoritinja, saj je številka ena na svetu. Skušala bom igrati svoj najboljši tenis in se čim bolj zabavati," je po še eni presenetljivi zmagi dejala Bertensova, ki je bila pred turnirjem v Nürnbergu še na 89. mestu, v Pariz je prišla kot 58. igralka sveta, domov bo odšla med prvih 30 na svetu.

V drugem polfinalnem paru se bosta pomerili Avstralka Samantha Stosur in Španka Garbine Muguruza, ki sta se vanj prebili po četrtkovi četrtfinalni zmagi nad Bolgarko Cvetano Pironkovo oziroma Američanko Shelby Rogers. Muguruza se je prvič v karieri uvrstila med najboljše štiri v Parizu, za 21. nosilko Stosurjevo je bila to četrta uvrstitev med štiri najboljše v Parizu. Leta 2010 je bila že finalistka, med štirimi pa še v letih 2009 in 2012.

OP Francije (32,017 milijona evrov):
Ženske, četrtfinale:
Serena Williams (ZDA/1) - Julija Putinceva (Kaz) 5:7, 6:4, 6:1;
Kiki Bertens (Niz) - Timea Bacsinszky (Švi/8) 7:5, 6:2;